Friday, March 18, 2022

Hiroshima Nagasaki uppsats

Hiroshima Nagasaki uppsats



Ord: - Sidor: 4. Behöver ett skräddarsytt uppsatsprov skrivet från grunden av en professionell specifikt för dig? Inom ett visst område av explosionen var värmen så extrem att allt brändes. Sedan Sovjetunionens självförstörelse i den amerikanska härskande klassen har nått ett nytt samförstånd baserat på förebyggande krig och det ensidiga hävdandet av amerikanska intressen genom militärt våld, hiroshima nagasaki uppsats. Liksom Reagan-administrationens program skulle ett missilförsvarssystem öppna vägen för offensiva kärnvapenangrepp mot länder som Kina eller Ryssland. Den explosionen orsakade total förödelse för hiroshima nagasaki uppsats fem kvadratkilometer.





Populära ämnen



Rosenberg, Jennifer. Hämtad 17 april Förstå beslutet att släppa bomben på Hiroshima och Nagasaki Center for Strategic and International Studies. McReynolds far var hiroshima nagasaki uppsats USA i andra världskriget som Lt. Den biträdande piloten på Enola Gay the B var livrädd så snart bomben släppte från planet. Robert A. Även om kriget avslutades efter atombomberna, lämnades Japan lamslagen med två förstörda städer och hundratusentals människor vars liv aldrig skulle bli detsamma... Den 6 augusti släppte USA, med president Trumans godkännande, en atombomb över staden Hiroshima.


Den 9 augusti släpptes en andra atombomb över en annan Hiroshima Nagasaki uppsats stad, Nagasaki. Sammantaget avslutade dessa bomber andra världskriget, men dödade nästan japanska medborgare tillsammans med år av strålningssjuka och brännskador som drabbade de överlevande. Idag diskuteras fortfarande valet Truman gjorde att släppa atombomben om det var nödvändigt eller inte. Krig före bomben USA gick in i andra världskriget den 7 december, när den japanska överraskningen attackerade Pearl Harbor. Vi har använt det mot dem som attackerat oss utan förvarning i Pearl Harbor, mot dem som har svältit och misshandlat och avrättat amerikanska krigsfångar, mot dem som har övergett alla sken av att lyda internationella krigslagar.


Vi har använt det för att förkorta krigets vånda, för att rädda liv på tusentals och åter tusentals unga amerikaner. Föreställ dig hur andra världskriget skulle ha utspelat sig utan användningen av denna upptäckt. Decennier efter att atombomberna släpptes över de japanska städerna Hiroshima och Nagasaki ifrågasätter amerikanerna fortfarande om det var en bra idé att släppa dem. En av anledningarna till att bomberna skulle ha släppts är bombningen av Pearl Harbor. USA och Japan var i fred tills Japan bombade en militärbas på Hawaii och efteråt, president Franklin D.


Roosevelt förklarade krig mot Japan. I samma tal... Den jämställde Hiroshima med jorden och dödade tusentals människor. Den japanska regeringen dröjde med att reagera på attacken mot staden. Militärledarna vägrade ge upp till hiroshima nagasaki uppsats USA, men de politiska ledarna ville kapitulera. Deras försening ledde till ytterligare en attack. Några av offren dödades av strålningen. Japan trodde att det värsta hade tagit slut, men de hade verkligen fel. Den 9 augusti släpptes den andra atombomben över staden Nagasaki som dödade fyrtio tusen fler dödsfall av oskyldiga människor.


Beslutet delade amerikaner i... Dessa omständigheter hittades i Potsdam-deklarationerna, som tillkännagavs den 26 juli, 11 dagar innan Hiroshima bombades. Gott om tid gavs för att göra en lämplig bedömning, och valet var i slutändan upp till dem. dock, hiroshima nagasaki uppsats, om Japan misslyckades med att ge efter för dessa förhållanden var total förstörelse oundviklig. Tyvärr valde den japanska regeringen att försumma deklarationerna. Hem Flashcards Skapa Flashcards Uppsatser Uppsatsämnen Skrivverktyg. Uppsatser Uppsatser FlashCards. Bläddra i uppsatser, hiroshima nagasaki uppsats. Logga in. Flashcard Dashboard Essay Dashboard Essay Inställningar Logga ut.


Hemsida Hiroshima och Nagasaki beslutsuppsats. Hiroshima och Nagasaki beslutsuppsats ord 6 sidor öppet dokument. Uppsatsprov Kontrollera skrivkvalitet. Visa mer. Relaterade dokument Atombombning Övertygande essä Rosenberg, Jennifer. Läs mer. Ord: - Sidor: 7, hiroshima nagasaki uppsats. Hiroshima och Nagasaki avhandling Autentisk historia. Ord: - Sidor: 4. Ord: - Sidor: 3. Var Hiroshima Justified Essay Co-piloten för Enola Gay hiroshima nagasaki uppsats B blev livrädd så fort bomben släppte från planet.


Atomic Bomb Research Paper Den 6 augusti släppte USA, med godkännande av president Truman, en atombomb över staden Hiroshima. Ord: - Sidor: 5. Övertygande essä om att släppa atombomben Decennier efter att atombomberna släpptes över de japanska städerna Hiroshima och Nagasaki ifrågasätter amerikaner fortfarande om det var en bra idé att släppa dem. Ord: - Sidor: Essä om beslut om atombomb Några av offren dödades av strålningen, hiroshima nagasaki uppsats. Varför är Hiroshima-bombningen motiverad Dessa omständigheter hittades i Potsdam-deklarationerna, som tillkännagavs den 26 juli, 11 dagar innan Hiroshima Nagasaki uppsats bombades, hiroshima nagasaki uppsats.


Relaterade ämnen. Atombombningar av Hiroshima och Nagasaki andra världskriget. Redo att komma igång? Skapa Flashcards. Upptäck Skapa Flashcards mobilappar. Företag Om FAQ Support Juridisk tillgänglighet. Följ Facebook Twitter. Sekretesspolicy CA Sekretesspolicy Webbplatskarta Annonsera Cookie-inställningar.





bra ämnen för problemlösningsuppsatser



Krig före bomben USA gick in i andra världskriget den 7 december, när den japanska överraskningen attackerade Pearl Harbor. Vi har använt det mot dem som attackerat oss utan förvarning i Pearl Harbor, mot dem som har svältit och misshandlat och avrättat amerikanska krigsfångar, mot dem som har övergett alla sken av att lyda internationella krigslagar. Vi har använt det för att förkorta krigets vånda, för att rädda liv på tusentals och åter tusentals unga amerikaner. Föreställ dig hur andra världskriget skulle ha utspelat sig utan användningen av denna upptäckt. Decennier efter att atombomberna släpptes över de japanska städerna Hiroshima och Nagasaki ifrågasätter amerikanerna fortfarande om det var en bra idé att släppa dem. En av anledningarna till att bomberna skulle ha släppts är bombningen av Pearl Harbor.


USA och Japan var i fred tills Japan bombade en militärbas på Hawaii och efteråt, president Franklin D. Roosevelt förklarade krig mot Japan. I samma tal... Den jämställde Hiroshima med jorden och dödade tusentals människor. Den japanska regeringen dröjde med att reagera på attacken mot staden. De militära ledarna vägrade ge upp till USA, men de politiska ledarna ville kapitulera. Deras försening ledde till ytterligare en attack. Några av offren dödades av strålningen. Japan trodde att det värsta hade tagit slut, men de hade verkligen fel.


Den 9 augusti släpptes den andra atombomben över staden Nagasaki som dödade fyrtio tusen fler dödsfall av oskyldiga människor. Beslutet delade amerikaner i... Dessa omständigheter hittades i Potsdam-deklarationerna, som tillkännagavs den 26 juli, 11 dagar innan Hiroshima bombades. Gott om tid gavs för att göra en lämplig bedömning, och valet var i slutändan upp till dem. Men om Japan misslyckades med att ge efter för dessa förhållanden var total förstörelse oundviklig. Tyvärr valde den japanska regeringen att försumma deklarationerna. Hem Flashcards Skapa Flashcards Uppsatser Uppsatsämnen Skrivverktyg. Uppsatser Uppsatser FlashCards. Bläddra i uppsatser. Logga in. Flashcard Dashboard Essay Dashboard Essay Inställningar Logga ut.


Hemsida Hiroshima och Nagasaki beslutsuppsats. Hiroshima och Nagasaki beslutsuppsats ord 6 sidor öppet dokument. Uppsatsprov Kontrollera skrivkvalitet. Visa mer. Sammanlagt en yta på 13 kvm. lades i aska och av de 76, byggnader i staden inom 1. Hiroshima City Survey Section uppskattade en siffra på civila dödsfall fram till 10 augusti se tabell. Lägg till detta en trolig siffra på 20, dödsfall av militär personal och den nuvarande siffran – för människor dör fortfarande till följd av den mottagna strålningen – ligger i regionen , Bland de som överlevde, de långtidseffekter av strålningssjuka genetiska skador och kromosomskador och mentala trauman har varit katastrofala, även ofödda barn har haft hämmad tillväxt och ibland mentalt retarderade.


Kommittén för skador genom atombomber i Hiroshima och Nagasaki, Hiroshima och Nagasaki: De fysiska, medicinska och sociala effekterna av atombombningarna London, Nagasaki Till skillnad från Hiroshima ligger Nagasaki i en serie smala dalar som kantas av berg i öst och väst. Bomben exploderade ca m. ovanför marken och direkt under den låg hypocentret en förort med skolor, fabriker och privata hus. Destruktionsradien för byggnader av armerad betong var m. Men på grund av topografin, och trots att Nagasaki-bomben är mer kraftfull, bara cirka 6.


Nagasaki lades i aska jämfört med 13 kvm. av Hiroshima. Av de 51, byggnader i staden Committee on Damage by Atomic Bombs in Hiroshima and Nagasaki, Hiroshima and Nagasaki: The Physical, Medical and Social Effects of the Atomic Bombings London, Effects Inom de första månaderna efter bombningen uppskattas det av Radiation Effects Research Foundation, ett kooperativt Japan-U. rganisation att mellan 90 och , människor dog i Hiroshima, medan ytterligare 60, till 80, dog i Nagasaki. Dessa dödsfall inkluderar de som dog på grund av kraften och den olidliga värmen från explosionerna samt dödsfall orsakade av akut strålningsexponering. Även om dessa siffror representerar oprecisa uppskattningar – på grund av det faktum att det är okänt hur många tvångsarbetare och militär personal som fanns i staden och att i många fall hela familjer dödades, vilket inte lämnade någon att rapportera dödsfallen – statistik angående lång sikt effekterna har varit ännu svårare att fastställa.


Även om exponering för strålning kan orsaka akut, nästan omedelbar effekt genom att döda celler och direkt skada vävnad, kan strålning också ha effekter som inträffar i längre skala, såsom cancer, genom att orsaka mutationer i levande cellers DNA. Mutationer kan uppstå spontant, men en mutagenliknande strålning ökar sannolikheten för att en mutation äger rum. I teorin kan joniserande strålning deponera molekylär bindningsbrytande energi, vilket kan skada DNA och därmed förändra gener. Som svar kommer en cell antingen att reparera genen, dö eller behålla mutationen. För att en mutation ska orsaka cancer, tror man att en serie mutationer måste ackumuleras i en given cell och dess avkomma.


Av denna anledning kan det ta många år efter exponeringen innan en ökning av antalet cancerfall på grund av strålning blir uppenbar. Bland de långtidseffekter som överlevande atombomb drabbades av var leukemi den mest dödliga. En ökning av leukemi uppträdde cirka två år efter attackerna och nådde en topp cirka fyra till sex år senare. Barn representerar den befolkning som drabbades hårdast. Tillskrivbar risk – den procentuella skillnaden i förekomsten av ett tillstånd mellan en exponerad population och en jämförbar oexponerad – avslöjar hur stor effekt strålning hade på förekomsten av leukemi. Nästan sjuttio år efter att bombningarna inträffade har större delen av generationen som levde under attacken gått bort.


Nu har mycket mer uppmärksamhet riktats mot de barn som föds till de överlevande. När det gäller individer som hade exponerats för strålning före födseln i livmodern, studier, som en ledd av E. Nakashima i , har visat att exponering ledde till ökad storlek på huvudet och mental funktionsnedsättning, såväl som försämring av fysisk tillväxt. Personer som exponerats i livmodern visade sig också ha en lägre ökning av cancerfrekvensen än överlevande som var barn vid tidpunkten för attacken. En av de mest omedelbara farhågorna efter attackerna angående framtiden för både Hiroshima och Nagasaki var vilka hälsoeffekter strålningen skulle ha på barn till överlevande som föddes efter bombningarna.


Hittills har inget strålningsrelaterat överskott av sjukdom setts hos barn till överlevande, även om det behövs mer tid för att kunna veta säkert. Men i allmänhet ger de nya generationernas hälsa i Hiroshima och Nagasaki förtroende för att städerna, precis som oleanderblomman, kommer att fortsätta att resa sig från sin tidigare förstörelse. Idag tjänar livligheten i städerna Hiroshima och Nagasaki som en påminnelse inte bara om människans förmåga att förnya sig utan också om i vilken utsträckning rädsla och desinformation kan leda till felaktiga förväntningar.


Efter bombningarna av Hiroshima och Nagasaki trodde många att vilken stad som helst som måltavs av ett atomvapen skulle bli en kärnkraftsödemark. Medan de omedelbara efterdyningarna av atombombningarna var fruktansvärda och mardrömslika, med otaliga offer, tillät inte befolkningen i Hiroshima och Nagasaki att deras städer blev den sortens ödemark som vissa trodde var oundviklig. Denna upplevelse av kan tjäna som lärdom i nuet när mycket av allmänheten och till och med vissa regeringar har reagerat radikalt på olyckan i Fukashima – mitt i tragedin finns det hopp för framtiden Explosionen av uranbomben som släpptes över Hiroshima hade den explosiva motsvarigheten till cirka 13 ton TNT. Kärnreaktionen i bomben genererade temperaturer på flera miljoner grader Celsius.


Vid hypocentret, punkten på marken meter under explosionen, nådde temperaturen 3 till 4 grader Celsius, två gånger smältpunkten för järn. Den intensiva blixten av värme och ljus, som brände allt inom en och en halv kilometer från hypocentret, följdes av en enorm chockvåg som förstörde de flesta byggnader inom två kilometer. Hiroshimabomben riktades mot Aioi-bron, som den missade med cirka meter. Enligt ett konto exploderade bomben istället direkt ovanför ett sjukhus ledd av en Dr. Åttioåtta procent av människorna inom en radie av 1 fot dog omedelbart eller senare den dagen. De flesta andra inom kretsen omkom under de följande veckorna eller månaderna. De led en period av intensiv smärta innan de dog av sina skador.


De som bevittnade explosionen och överlevde beskriver alltid dessa offer i de mest fruktansvärda termer. Beslutet av president Harry Trumans administration att använda atomvapen mot Japan motiverades av politiska och strategiska överväganden. Framför allt var användningen av bomben avsedd att etablera USA:s obestridda hegemoniska ställning under efterkrigstiden. Dessa motiveringar var också den grundläggande drivkraften bakom den amerikanska interventionen i själva kriget. Även om det utan tvekan var sant att miljontals amerikaner såg kriget i termer av en kamp mot Hitler-fascismen och japansk militarism, var målen för dem som ledde dem till krig helt olika.


Den amerikanska härskande klassen gick in i andra världskriget för att säkra sina globala intressen. Medan den politiska karaktären hos den borgerligt demokratiska regimen i Förenta staterna var mycket annorlunda än dess fascistiska motståndares, var karaktären av USA:s krigsmål inte mindre imperialistiska. I slutändan härrörde den fullständiga hänsynslöshet med vilken USA försökte säkra sina mål – inklusive användningen av atombomben – från detta väsentliga faktum. Den amerikanska regeringen hoppades att den genom att använda bomben skulle förändra styrkebalansen i den växande konflikten med Sovjetunionen. Det amerikanska monopolet på bomben var dock kortlivat. Sovjetunionen svarade på bombningen av Hiroshima den 6 augusti genom att snabbt öka mängden resurser som ägnas åt sitt eget atombombprojekt.


I Sovjetunionen genomförde sitt första atomvapentest. Delar av USA:s styrande elit och militäretablissemanget hoppades fortfarande att de skulle kunna använda bomben i faktiska militära situationer. I hotade Truman att använda kärnvapen mot kineserna under Koreakriget, och general Douglas McArthur uppmanade regeringen att ge militären behörighet att släppa ett antal bomber längs den koreanska gränsen till Manchuriet. Dessa förslag avvisades så småningom av rädsla för att användningen av bomben skulle kunna provocera fram ett kärnvapenutbyte med Sovjetunionen. Med utvecklingen av den mycket kraftfullare vätebomben, som testades först sent, hoppades USA kunna förnya sin kärnkraftsfördel.


Denna kärnkraftsfördel eliminerades dock igen i augusti, när Sovjetunionen testade sin första vätebomb. Under hela denna period och de följande decennierna rasade en strid inom det politiska etablissemanget om politiken i förhållande till Sovjetunionen och atombomben. Även med hotet om kärnvapenkrig, fortsatte det att existera en betydande del av den amerikanska härskande klassen som var ovillig att tolerera några begränsningar för amerikansk militärmakt. I , Kennedy-administrationen inledde nästan ett kärnvapenkrig med Sovjetunionen över den kubanska missilkrisen. När den ekonomiska situationen försämrades under s, började de som förespråkade en mer aggressiv inriktning mot Sovjetunionen få framträdande plats.


Detta började under Jimmy Carters demokratiska partis administration och fick ett uppsving under Reagan-administrationen på s. En framgångsrik defensiv sköld skulle göra det möjligt för USA att först slå till med kärnvapen, eftersom det skulle kunna skjuta ner alla vedergällningsaktioner. Sedan Sovjetunionens självförstörelse i , har den amerikanska härskande klassen nått ett nytt samförstånd baserat på förebyggande krig och det ensidiga hävdandet av amerikanska intressen genom militärt våld. Färre fördrag, fler bomber Det postsovjetiska utbrottet av amerikansk militarism har antagit en särskilt elakartad form under George W:s presidentskap.


Sedan Bush-administrationen kom till makten har den utvecklat en tvådelad strategi för att utöka amerikansk militär kapacitet. Å ena sidan har den förkastat eller undergrävt alla internationella avtal eller fördrag som sätter gränser för vad USA kan eller inte kan göra militärt. Å andra sidan har man vidtagit åtgärder för att utveckla sin militära teknik, inklusive sin kärnteknik, för att bereda vägen för användningen av denna teknik i framtida krig. I , den republikanskt dominerade amerikanska senaten gick ut ur sitt sätt att förkasta Comprehensive Test Ban Treaty CTBT, som tidigare hade undertecknats av Clintonadministrationen. Fördraget skulle förbjuda testning av nya kärnvapen, vilket Bush-administrationen motsätter sig eftersom den planerar att utveckla nya kärnvapen som den kommer att behöva testa.


Utvecklingen av ett NMD-system är fortfarande en prioritet för administrationen och är en del av dess strävan att uppnå militär dominans av rymden. Liksom Reagan-administrationens program skulle ett missilförsvarssystem öppna vägen för offensiva kärnvapenangrepp mot länder som Kina eller Ryssland. Under en internationell översyn av kärnkraftsfördraget om icke-spridning av NPT tidigare i år tillkännagav Bush-administrationen en ståndpunkt som syftade till att undergräva grunden för avtalet. I utbyte mot ett löfte att inte skaffa kärnvapen, garanterar fördraget icke-kärnvapenmakter rätten att utveckla icke-militär kärnteknik. Fördraget innehåller också ett löfte från kärnvapenmakterna att gradvis eliminera deras kärnkraftslager.


Samtidigt, långt ifrån att eliminera sina egna kärnlager, har USA vidtagit åtgärder för att modernisera sina befintliga vapen och utveckla nya vapen för offensivt bruk. I upptakten till konferensen, som avslutades utan en överenskommelse, insisterade Bush-administrationen uttryckligen på sin rätt att använda kärnvapen mot en icke-kärnvapenmakt. Under det senaste decenniet har den amerikanska regeringen utvecklat en politik för offensiv användning av kärnvapen, och förkastat det kalla krigets uppfattning att kärnvapen i första hand skulle vara avskräckande.


En Nuclear Posture Review under Clinton-administrationen tog enligt uppgift de första stegen mot att rikta in sig på länder som Nordkorea, Kina och Iran. Det fanns också kärnvapenalternativ i planeringsriktlinjerna för krigen i Irak och Afghanistan. Det senaste målet har varit Iran, som USA har hotat med militär attack om de inte överger sitt kärnenergiprogram. Alla dessa hot är avsedda att rättfärdiga framtida amerikanska invasioner, där USA:s användning av kärnvapen inte på något sätt är uteslutet. Genom politiken för förebyggande krig har USA förstått sig rätten att attackera vilket land som helst som det anser vara ett hot, eller förklarar kan vara ett hot någon gång i framtiden.


Det finns ingen del av världen som USA inte har ett intresse av. Den har försökt att successivt utöka sitt inflytande i Centralasien och fd Sovjetunionen genom kriget i Afghanistan och politisk intervention i länder som Ukraina. Det strävar efter att dominera Mellanöstern genom kriget i Irak och hotet om krig i Iran. Man utökar sin verksamhet i Afrika och har framfört upprepade hot mot Nordkorea och Kina som en del av sina ansträngningar att säkra sitt inflytande i Östasien. Under dessa förhållanden finns det otaliga potentiella scenarier där ett krig kommer att utbryta som leder till användning av kärnvapen. Detta inkluderar inte bara invasioner av länder som Iran; ett amerikanskt krig mot en mindre makt kan lätt utlösa en bredare konflikt – med Kina, Ryssland eller till och med Europas makter, som alla själva har kärnvapen.


Katastrofen som drabbade Hiroshima och Nagasaki kommer aldrig att glömmas. Deras öde kommer att stå för evigt som ett vittnesbörd om imperialismens bestialitet. Mot bakgrund av det förnyade utbrottet av amerikansk militarism påminner händelserna i augusti oss om de alternativ som ställs inför mänskligheten – världsrevolution eller världskrig, socialism eller barbari.

No comments:

Post a Comment