Tuesday, March 15, 2022

Att döda en mockingbird rasismuppsats

Att döda en mockingbird rasismuppsats



Denna intensiva känsla av ignorering mot människor av andra raser har dykt upp som en vanlig fråga i årtionden. Läs mer. Atticus tar beslutsamt på Toms fall då han anser att jämlikhet är grundläggande för samhället. Atticus slutkommentarer till juryn stöder också ojämlikhet, att döda en mockingbird rasismuppsats. Rasism gör Toms död oundviklig eftersom samhället föredrar att straffa en oskyldig man snarare än att överväga möjligheten att den har blivit bakåtsträvande: Vettlöst dödande – Tom hade fått rättsprocess fram till dagen för hans död; han hade blivit öppet rättad och dömd av tolv goda män och sanna; min far hade kämpat för honom hela vägen.





Essäer relaterade till rasism i to Kill a Mockingbird



Det räcker med att säga att USA har varit inblandat i ett destruktivt beteende – rasism – under hela sin relativt unga historia. Det eskalerade till en punkt där rasism i amerikansk litteratur ofta sågs när flera författare valde att använda sina plattformar för att ta upp ämnet. Vad är premissen för To Kill a Mockingbird? Ingenstans i Amerika är rasismen mer uttalad än i söder. Fram till idag tillåter den efterblivna attityden i det sydliga samhället fortfarande att rasism går före lagen. I sin roman To Kill a Mockingbird utforskar Harper Lee mästerligt hur rasism försvagar framsteg och harmoni i ett samhälle där vita människor ser svarta som i sig underlägsna dem.


Lee skildrar hur ett samhälle ser på afroamerikanen Tom Robinson som omedelbart skyldig till brottet att våldta en vit kvinna innan han beviljades rätten till en rättvis rättegång. Hon belyser hur rasism hindrar samhället från att ta progressiva steg eftersom det håller samhället hopplöst fjättrat till de arkaiska och moraliskt korrupta sätten i södern. Huvudpersonen i To Kill a Mockingbird, Atticus Finch, en advokat och pappa till Jem och Scout som berättelsen kretsar kring, tar på sig att bevisa att rättvisa beror på sanningen snarare än fördomar och missriktade föreställningar. Att alla är lika inför lagen, och i processen förvandlas till en hoppfull anakronism i en fruktansvärt rasistisk stad.


Titeln på romanen är baserad på tanken att döda en hånfågel är ett brott då den är oskyldig, detta står också i själva boken av Atticus Finch. Därigenom befriade samhället från dess perversa rassyn genom rättsstatsprincipen. Atticus Finch har en obönhörlig beslutsamhet att undergräva de lömska rasistiska åsikter som många delar av södern att döda en mockingbird rasismuppsats hållit på sedan slaveriets dagar. Hur stark hans medkänsla och hängivenhet än är, förlorar Atticus Finch rättegången till slut. Trots det starka avslutande uttalandet Atticus presenterade juryn gav de fortfarande Tom Robinson en fällande dom. Denna händelse avslöjade hans dotter, Scout, att rättvisa inte alltid skipas i rättssalen och att det finns andra sätt att få rättvisa utanför rättssalen.


Det ledde till att syskonen Jem och Scout först sökte sätt att hämnas, men romanen lyckades dra en fin linje mellan det och rättvisa. Lee postulerar auktoritativt att rasism är ett stort hinder som det södra samhället måste övervinna eftersom det hindrar vita och svarta från fredlig samexistens och det hindrar elever från att anamma mångkultur i klassrummet. Atticus tar beslutsamt på Toms fall då han anser att jämlikhet är grundläggande för samhället. I motsats till den stereotypa sydlänningen ser han Tom som en jämlikhet som han måste kämpa för i att döda en mockingbird rasismuppsats att rädda samhället från att helt och hållet ge efter för hat och rasism. När någon förebrår honom för att han försvarar Tom, hävdar han hur han tror på jämlikhet:.


Du är inte riktigt en negerälskare, alltså? Det är jag verkligen. Jag gör mitt bästa för att älska alla. Jag är hårt ställd, ibland – älskling, det är aldrig en förolämpning att bli kallad vad någon tycker är ett dåligt namn. Det visar dig bara hur fattig den personen är, det skadar dig inte. Lee Atticus Finch sticker ut från resten av det södra samhället eftersom han tror på alla människors gemensamma mänsklighet. Han förblir oberörd inför allmän ilska eftersom han anser att försvar av en oskyldig man är det rätta att göra oavsett hudfärg. Med hänvisning till detaljerna i fallet hör Atticus samtal om hur en svart man som ligger med en vit kvinna antyder att han påtvingade henne sin vilja.


Han är medveten om hur vita människor så okunnigt antyder att en vit kvinna aldrig skulle vilja vara med en svart man, ett perfekt exemplifiering av öppen rasism. Han tror att lagen kan rädda samhället från rashat, vilket han erkänner som skadligt för alla aspekter av samhället. Han ser rättssalen som en plats där jämställdhet kan dämpa rasism och hat för att återta alla människors mänsklighet. Atticus säger till Scout och Jem att moral är en del av att behandla människor rättvist:. Genom hela romanen vidhåller Atticus Finch åsikten att döda en hånfågel är en synd eftersom han hävdar att människor borde se det bästa i andra snarare än att döma dem baserat på deras ras.


Han lär sina barn att vara medkännande och snälla och relaterar grymhet till skjutningen av en att döda en mockingbird rasismuppsats. Han erkänner att även rättssalen är föremål för det genomgripande inflytandet av rasism, och att det till och med kan avgöra resultatet av en förment rättvis rättegång. Hans tro på lagen bygger på hur alla människor är lika inför lagen, och att Tom är oskyldig tills motsatsen bevisats eftersom han delar samma mänsklighet som vita. Atticus är medveten om hur juryns medlemmar är samma personer som lever i ett rasistiskt samhälle.


Han tror på rättssystemet, men han fruktar att rasism kan hindra juryn från att se lagen som färgblind:. Det enda stället där en man borde få en affär är i en rättssal, oavsett regnbågens färg, men folk har ett sätt att bära sin förbittring rakt in i en jurylåda. Atticus försöker övertyga att döda en mockingbird rasismuppsats rättssalen att rasism bara leder till att man misslyckas med att förbinda sig att leverera rättvisa. När han talar till juryn vill Atticus visa att lagen är och bör vara färgblind eftersom den är skild från människors personliga åsikter.


I följande avsnitt uttrycker Atticus hur jämlikhet är grundläggande för lagen eftersom människor måste se på fakta i ett fall snarare än sina egna perverterade åsikter:. Mina herrar, en domstol är inte bättre än var och en av er som sitter framför mig i denna jury. En domstol är bara så sund som dess jury, och en jury är bara lika sund som männen som utgör den. Jag är övertygad om att ni herrar utan passion kommer att granska bevisen ni har hört, komma till ett beslut och återföra denna tilltalade till sin familj. I Guds namn, att döda en mockingbird rasismuppsats, gör din plikt. Atticus bekämpar samhällets rassyn när han säger åt juryn att göra sin plikt. Han anser att juryn borde se på Tom som om han var en vit man. Han ber juryn att titta på bevisen utan hat för att de ska komma fram till en rationell slutsats.


Romanen fokuserar på hur Tom är ett offer för ett rasistiskt samhälle som fortfarande håller fast vid förlegade rasistiska föreställningar. Romanen skildrar hur ras är den avgörande faktorn i fallet när samhället dömer Tom utifrån hans ras. Lee skildrar hur samhället dömde Tom och dömde honom innan han ens satte sin fot i rättssalen. Rasism hindrar människor från att erkänna att Tom ska behandlas rättvist. Toms död är resultatet av ett samhälle som vägrar att ändra sina bakåtriktade sätt och ta steg framåt. Samhället i To Kill a Mockingbird skildrar ett bakåttänkande samhälle.


Romanen fokuserar på hur mänskligheten som människor delar tillåter dem att behandla varandra med värdighet och respekt, att döda en mockingbird rasismuppsats. Rasism gör Toms död oundviklig eftersom samhället föredrar att straffa en oskyldig man snarare än att överväga möjligheten att den har blivit bakåtsträvande:, att döda en mockingbird rasismuppsats. Sinnelöst dödande – det hade Tom att döda en mockingbird rasismuppsats ges vederbörlig rättegång till dagen för hans död; han hade blivit öppet rättad och dömd av tolv goda män och sanna; min far hade kämpat för honom hela vägen. Sedan Mr, att döda en mockingbird rasismuppsats. Underwoods innebörd blev tydlig: Atticus hade använt alla tillgängliga verktyg för att befria män för att rädda Tom Robinson, men i de hemliga domstolarna i mäns hjärtan hade Atticus inget fall.


To Kill a Mockingbird fördjupar sig i hur Atticus barn förblir hoppfulla inför framtiden oavsett hur rasism dominerar. I To Kill a Mockingbird skildrar Harper Lee hur rättvisa kommer i konflikt med lärda och uppfostrade föreställningar om rasism. Rasism får vita människor att döma och döma Tom Robinson för ett brott han inte begått. Atticus Finch kämpar för att frikänna Tom och därigenom befria samhället från dess rasföreställningar, att döda en mockingbird rasismuppsats. Han tror att straffa en oskyldig man inte är annorlunda än att döda en hånfågel. Med all kraft gör han allt i sin makt för att övertyga juryn om att förnuftet måste segra över ras att döda en mockingbird rasismuppsats. Hans syn på lagen är baserad på hur moral har makten att undergräva rasism eftersom den tillåter människor att leva rättvist och i harmoni.


För sin del förblir To Kill a Mockingbird lika kraftfullt som någonsin på grund av en oaptitlig och nedslående sanning som är tillräckligt för att göra vilken som helst rationell person förstenad - rasism finns fortfarande i överflöd i det sydliga samhällets ådror långt in på 2000-talet, vilket tydligt visar moderna redogörelser för rasism. Gymnasieelever är skyldiga att lämna in bokrapporter eller bokrecensioner. Att läsa en bok och analysera dess betydelse tar mycket tid. Studenter som söker hjälp i sina akademiska skrivaktiviteter är mycket vanligt och ska inte skämmas. CustomEssayMeister är en plats där du kan hitta den högsta kvaliteten på akademisk skrivhjälp. Vi har många professionella skribenter som är experter inom olika områden, inklusive litteratur, och kommer säkert att hjälpa dig med det du behöver.


Foca, att döda en mockingbird rasismuppsats, Anna. Hemuppsats. Literary Analysis: Racism in To Kill a Mockingbird av Harper Lee. Milt sagt, det finns en mängd olika sätt på vilka rasism i To Kill a Mockingbird är uppenbar, men det är absolut nödvändigt att se saker ur Atticus Finchs moraliska perspektiv. Läs mer. To Kill a Mockingbird — Vad handlar det om? To Kill a Mockingbird — On Racism Lee postulerar auktoritativt att rasism är ett stort hinder som det södra samhället måste övervinna eftersom det hindrar vita och svarta från fredlig samexistens och det hindrar elever från att omfamna mångkultur i klassrummet. När någon förebrår honom för att han försvarar Tom, hävdar han hur han tror på jämlikhet: du är inte riktigt en negerälskare, alltså, är du? Atticus säger till Scout och Jem att moral är en del av att behandla människor rättvist: Du förstår aldrig riktigt en person förrän du betraktar saker ur hans synvinkel.


Han tror på rättssystemet, men han fruktar att rasism kan hindra juryn från att se lagen som färgblind: Den enda platsen där en man borde få en affär är i en rättssal, oavsett regnbågens färg, men människor har ett sätt att bära sin förbittring rakt in i en jurybox. I följande avsnitt uttrycker Atticus hur jämlikhet är grundläggande för lagen eftersom människor måste se på fakta i ett fall snarare än sina egna perversa åsikter: Mina herrar, en domstol är inte bättre än var och en av er som sitter framför mig i denna jury. Rasism gör Toms död oundviklig eftersom samhället föredrar att straffa en oskyldig man snarare än att överväga möjligheten att den har blivit bakåtsträvande: Vettlöst dödande – Tom hade fått rättsprocess fram till dagen för hans död; han hade blivit öppet rättad och dömd av tolv goda män och sanna; att döda en mockingbird rasismuppsats pappa hade kämpat för honom hela vägen.


Slutsats I To Kill a Mockingbird skildrar Harper Lee hur rättvisa kommer till att döda en mockingbird rasismuppsats med undervisade och fostrade föreställningar om rasism. Referenser Foca, Anna. Lee, Harper. Att döda en Mockingbird. New York: Harper Perennial Modern Classics,





uppsatsen skisserar exempel som du kan använda



Detta är uppenbart i ett fall när Scout försöker förklara för den nya instruktören anledningen till varför Walter inte hade förmågan att betala för sin lunch. Varje person i stan är medveten om att Cunninghams är smutsiga och fattiga även om de individuellt ännu inte har träffat någon i familjen. Cunninghams är dock uppskattade i skrivandet eftersom de inte tog saker som de inte kunde betala tillbaka och de fick bara av vad de äger. Social jämlikhet är en rättighet som bör tillerkännas varje människa. Det är en grundläggande hållning som lagen ger alla medborgare, vare sig de är lokala eller inte. Några av karaktärerna som Boo Radley, Mayella Ewell, Dolphus Raymond och Tom Robinson visar på kostnaden som måste uppstå när man inte kommer ihåg den ideala meningen med demokrati.


Maycomb Alabama är en miniatyr för alla typer av snobberi och fördomar som råder i triviala städer i hela Amerika. Harper Lee går djupare för att avslöja klarheten bakom den rådande sociala ordningen. Hon är också ondsinnigt uppriktig när det gäller att avslöja bristerna, vilket är tydligast i tofsarna som Dolphus Raymond, Mayella Ewell och Water Cunningham går igenom. Ännu viktigare är att romanen avslöjar essensen av utbildning för läskunnighetens skull och dess fördelar som en anhängare av social rörlighet och jämlikhet.


Karaktärer som Atticus, Miss Maudie och Scout, ser betydelsen av utbildning, så de är de mest generösa och välvilliga i hur de behandlar andra människor. Omvänt ses karaktärer som Mayella och Bob Ewell förringa lärande, så de är mer fruktansvärda och tveksamma till andra människor. Det mest insiktsfulla budskapet om social ojämlikhet finns i Atticus slutkommentarer till juryn. Atticus skingrar den faktiska troen på att alla människor är skapade lika som skriven av Thomas Jefferson. Han hävdar att övertygelsen bara är en idé som i de flesta fall missbrukas för att göra dumma saker.


Atticus hävdar att som vissa människor vill att vi ska tro, har inte alla män skapats som jämlikar eftersom vissa tenderar att vara smartare än andra, vissa stöter på fler möjligheter än andra individer, vissa kvinnor bakar godare kakor medan vissa föddes med fler gåvor tidigare. standardomfattningen Lanphear Olika instanser i skrivandet som fallet med Burris Ewell och Ewell barn tenderar att matcha beskrivningen av Atticus. I tre år har Burris Ewell varit närvarande den första dagen i första klass, men Ewells barn är utspridda i årskurser i hela skolan oavsett datumet att de inte vid något tillfälle är närvarande under mer än en skoldag på året. Ändå, precis som Atticus hävdar, i stället för att Ewell-barn stannar kvar i den första klass, även utan att få en position, fortsätter de att få en befordran.


Boo Radleys mentala volatilitet hanteras genom att stänga bort honom från familjens hem, och för alla abnormiteter som äger rum i stan läggs skulden på honom. Sammanfattningsvis har det krävts mycket för att jämlikhet ska beaktas mellan de svarta och vita samhällena även i dagens samhälle. Att döda en Mockingbird är en bok där särskilda splittringar skapar ojämlikhet i Maycomb Town. Alla människor i staden som skiljer sig från de traditionella södra uppförandena får den lilla änden av pinnen. Atticus slutkommentarer till juryn stöder också ojämlikhet. Ras och ojämlikhet går hand i hand eftersom ett stort antal människor diskriminerar andra baserat på färg och status.


Lanphear, Joshua B. Om du är den ursprungliga författaren till den här uppsatsen och inte längre vill ha den publicerad på ProEssays webbplats, klicka nedan för att begära att den tas bort:. Tyvärr, men det går inte att kopiera texten på grund av säkerhetsskäl. Ange din e-postadress för att få detta uppsatsprov. Ange din e-postadress så skickar vi en korrekt formaterad utskrivbar version av denna uppsats direkt. Race in to Kill a Mockingbird Essay Date: To Kill a Mockingbird. Denna uppsats har lämnats in av en student. Inledning To kill a Mockingbird är en klassisk skrift som är baserad på en ung flicka som heter Jean Louise.


Lita på en expert. Om du är den ursprungliga författaren till denna uppsats och inte längre vill ha den publicerad på ProEssays webbplats, klicka nedan för att begära borttagning: Begäran. Liknande uppsatser:. Skicka in din förfrågan. Förnamn Förnamn ska ha minst 6 bokstäver. Efternamn Efternamn ska ha minst 6 bokstäver. E-post Vänligen ange giltig e-postadress. Telefonnummer Telefonnumret bör ha minst 10 siffror. Kommentar Berätta gärna lite mer. Vill du få denna uppsats via e-post? Detta påminner oss om att vi måste överskrida ras, färg och tro och söka jämlikhet i den renaste formen. Därför finns inte jämlikhet i samhället och bestäms av människor på grund av deras hudfärg.


Men i dessa två samhällen är det nödvändigt att möta och förändra situationen med ojämlikhet, vilket gör livet och domstolen till en rättvis plats. To Kill a Mockingbird och A Time to Kill illustrerar att rättvisa inte alltid är färgblind. I To Kill a Mockingbird har Tom Robinson arresterats under falska anklagelser, men även om juryn visste att han var oskyldig förklarade de honom fortfarande skyldig, vilket visar att rättssystemet är en orättvisa. Men inför en rad fakta tror åklagare och juryer med djupa rasfördomar fortfarande på målsäganden och insisterar på att råna Robinson. I A Time to Kill tror juryn att Carl Lee är skyldig, men brotten som begåtts av dessa två vita är oförlåtliga.


Som ett resultat har ingen av berättelserna en bakgrund i lika rättigheter och rättvisa för svarta människor, men båda advokaterna i båda berättelserna är villiga att stå upp och förändra samhällen som är djupt rotade på grund av orättvisor mot svarta människor. Det är här människor börjar förändra synen på fördomar och lika rättigheter för alla. I båda berättelserna kunde Tom Robinson och Carl Lee inte ställas inför rätta på grund av rasismens existens. När Atticus var villig att försvara en svart svarande som en vit advokat, var nästan alla vita oacceptabla. Anledningen till att alla motsätter sig Atticus är att svarta inte har rätt att låta vita tala för dem. Dessutom är den mycket allvarliga rasismen i stan att den äldre generationen anser att existensen av svarta människor inte har något värde alls.


Denna idé förs vidare till den yngre generationen, vilket kommer att påverka deras framtida syn på rasdiskriminering. I A Time To Kill, eftersom Carl Lee Hailey bor i ett övervägande vitt län, kommer en stor chans att prövas av den helvita juryn. Därför är vitas sympati mot vita mördare mer sympatisk än svarta. I allmänhet, oavsett vem som synder, gynnar det inte de svarta. I båda berättelserna behandlas inte individer lika i båda samhällena. Idag är rasjämlikhet och sociala och medborgerliga rättigheter alla samordnade och hjälps åt. Men diskriminering begränsar många möjligheter, såsom bostäder, sysselsättning, hälsovård, utbildning och så vidare, vilket får många svarta och andra minoriteter att längta efter ett jämlikt liv. För att många oskyldiga människor ska få samma behandling som vanliga människor måste vi korrigera diskrimineringens inverkan på samhället.


Till exempel, svarta, som jordbruksarbetare, förtrycks mestadels av sina chefer och lägre inkomster. Även om vi har gjort stora framsteg nu är det fortfarande långt kvar på vissa områden. På grund av rasismen i de två berättelserna, den förutfattade uppfattningen om den person som i slutändan bestämmer sitt eget öde. Generellt sett har rasism blivit ett så djupgående problem i vårt samhälle att den har makten att påverka vårt rättssystem, samhället och den nya generationen. I tidsperioden för de två berättelserna ligger, där rasism, ojämlikhet och orättvisa dikterade samhällets normer. Alla har en önskan om rättvisa, rättvisa och vänlighet i sina hjärtan.


Även i den hårda rasdiskrimineringen och förstörelsen av den mänskliga naturen i samband med den stora depressionen är denna önskan densamma, men ibland kanske människor inte vågar säga sin inre röst på grund av rädsla för de mörka krafterna. Sammantaget lär den människor hur man behandlar människor lika oavsett vilken hudfärg vi har, ackumulerar rättfärdighet i orättvisa, hur man formar sin moraliska resultat i en värld full av fulhet och problem, och upprätthåller en andlig anständighet.

No comments:

Post a Comment