Tuesday, February 22, 2022

Tillämpa texas uppsatser ämnen

Tillämpa texas uppsatser ämnen



Nuförtiden känns min bror, en nuvarande Longhorn, som min närmaste vän och mentor. Den här uppmaningen vill se hur din yttre miljö som gymnasieelev har format dig. Använd aktiv, snarare än passiv, meningskonstruktion. Anna fick poäng i 99:e percentilen på sina SAT på gymnasiet, och gick vidare till huvudämne i engelska kl Tillämpa texas uppsatser ämnen och att doktorera i engelsk litteratur vid Columbia, tillämpa texas uppsatser ämnen. Kolla in våra topprankade doktorandbloggar här: GRE Online Prep Blog GMAT Online Prep Blog TOEFL Online Prep Blog.





Välj ditt test



College uppsatser, tillämpa texas uppsatser ämnen. ApplyTexas college-ansökan innehåller många uppsatser, och var och en av de mest populära högskolorna i Texas har olika krav på vilka uppsatser de förväntar sig att de sökande ska svara på. Så hur tillämpa texas uppsatser ämnen du får råd om hur du skriver dina bästa ApplyTexas-uppsatser, oavsett vilken skola du söker till? Leta inte längre än den här artikeln, som helt packar upp alla möjliga ApplyTexas-uppsatser. Vi kommer att förklara vad varje uppmaning letar efter och vad antagningstjänstemän hoppas kunna lära sig om dig.


Dessutom kommer vi att ge dig våra bästa strategier för att säkerställa att din uppsats uppfyller alla dessa förväntningar, och hjälpa dig komma upp tillämpa texas uppsatser ämnen dina bästa uppsatsämnen. ApplyTexas-applikationen är i grunden Texas-versionen av Common Application som många amerikanska högskolor använder. Det är en enhetlig högskoleansökningsprocess som accepteras av alla Texas offentliga universitet och många privata. Observera att vissa skolor som accepterar ApplyTexas också accepterar Common App. ApplyTexas webbplats är en bra källa för att ta reda på om din målhögskola accepterar ApplyTexas-applikationen. Som sagt, det bästa sättet att bekräfta exakt vad din skola förväntar sig är att gå till sin antagningswebbplats.


Antagningstjänstemän försöker sätta ihop klasser fulla av intressanta, livfulla studenter som har olika bakgrunder, styrkor, svagheter, mål och drömmar. Ett verktyg högskolor använder för att identifiera en mångsidig uppsättning perspektiv är högskoleuppsatsen. Det är här du beskriver var du kommer ifrån, vad du tror på, tillämpa texas uppsatser ämnen, vad du värdesätter och vad som har format dig. Det är också här du får dig att låta mogen och insiktsfull – två nyckelegenskaper som högskolor letar efter hos sökande. Dessa är viktiga eftersom högskolor vill hitta unga människor som i slutändan kommer att trivas när de står inför universitetslivets oberoende.


Att fylla en förstaårskurs är som att ta itu med de där gelébönorna i varje smak från Harry Potter: antagningen vill bara se till att undvika de som smakar öronvax. Det finns fyra uppsatser på ApplyTexas-ansökan om antagning till förstaårsstudent Ämnen A, B, C och D. För ämnena A, B och C finns det små variationer i fråga om överföringsstudenter eller de som vill bli återintagna. Även om det inte finns några strikta ordgränser, föreslår högskolor vanligtvis att man håller uppsatserna någonstans mellan en och en och en halv sida långa. Alla högskolor och universitet i Texas har olika ansökningskrav, inklusive vilken eller vilka uppsatser de vill ha.


Vissa skolor kräver uppsatser, vissa listar dem som valfria och andra använder en kombination av obligatoriska och valfria uppsatser. Flera skolor använder uppsatserna för att avgöra stipendieutmärkelser, utmärkelser programbehörighet eller antagning till specifika huvudämne. Bländande av sina valmöjligheter blev hon överväldigad av hoppfull optimism. Och söthet. Vill du skriva den perfekta högskoleansökan? Få professionell hjälp från PrepScholar. Din dedikerade PrepScholar Admissions-rådgivare tillämpa texas uppsatser ämnen skapa din perfekta högskoleuppsats, från grunden.


Vi lär oss tillämpa texas uppsatser ämnen bakgrund och intressen, brainstorma uppsatsämnen och vägled dig genom uppsatsutarbetningsprocessen, steg-för-steg. I slutet kommer du att ha en unik uppsats som du stolt kommer att skicka in till dina högskolor. Lämna inte din högskoleansökan åt slumpen. Ta reda på mer om PrepScholar Admissions nu:. Det finns tre ApplyTexas essäämnen som försöker komma till kärnan av vad som gör dig till den person du är på tre olika sätt. Men eftersom ämnena A, B och C alla fokuserar på saker som är väsentliga för dig som person, tillämpa texas uppsatser ämnen kan vara svårt att komma på en helt unik tillämpa texas uppsatser ämnen för var och en – särskilt eftersom dessa uppmaningar kan låta väldigt lika vid en första genomläsning.


Du kan sedan hålla dessa skillnader i åtanke när du försöker tänka tillämpa texas uppsatser ämnen ämnen att skriva om. Här är de senaste uppmaningarna för Ämnen A, B och C i ApplyTexas-applikationen. Berätta din historia. Vilka unika möjligheter eller utmaningar har du upplevt under hela din gymnasiekarriär som har format vem du är idag? De flesta elever har en identitet, ett intresse eller en talang som definierar dem på ett väsentligt sätt, tillämpa texas uppsatser ämnen. berätta för oss om dig själv. Du har en biljett i handen - vart ska du gå? Vad kommer du göra? Vad kommer att hända när du kommer dit? Ett användbart sätt att hålla dessa ämnen åtskilda i ditt sinne är att skapa en storbildskategori för var och en: Ämne A är utanför, Ämne B är inuti och Ämne C är framtiden.


Med andra ord, tillämpa texas uppsatser ämnen, Ämne A frågar om vilken inverkan utmaningar eller möjligheter har på dig, och hur du hanterade den påverkan. På tillämpa texas uppsatser ämnen däremot, tillämpa texas uppsatser ämnen, Ämne Tillämpa texas uppsatser ämnen frågar om dina inre passioner och hur dessa definierar dig. Äntligen vill Topic C veta vart du är på väg härifrån, tillämpa texas uppsatser ämnen. Dessa mycket breda kategorier kommer att hjälpa dig när du brainstormar idéer och livserfarenheter som du kan använda för din uppsats. Även om många av berättelserna du tänker på kan formas för att passa var och en av dessa uppmaningar, tänk på vad upplevelsen mest avslöjar om dig.


Obs: om du är en överföringsstudent som skriver uppsatsvarianten för ämnena A, B eller C kom ihåg att dessa varianter fortfarande frågar dig om utsidan, insidan eller framtiden. Den gången en utspilld låda med uppstoppade grodor fick dig att vilja lära dig allt som finns att veta om Tillämpa texas uppsatser ämnen matlagning? Förmodligen ämne C. Nu kommer vi att göra en grundlig dekonstruktion av allt du behöver veta om ämne A, den första ApplyTexas uppsatsuppmaning. Den här uppmaningen vill se hur din yttre miljö som gymnasieelev har format dig.


Du kan se från det faktum att uppmaningen använder frasen "din berättelse" att den vill veta vad du tror har haft störst inverkan på dig. Den första delen av uppmaningen handlar om att identifiera och beskriva specifika upplevelser du har haft som gymnasieelev. Du vill inte att din uppsats ska vara för vag, så se till att du fokuserar på en eller två specifika upplevelser. Uppmaningen föreslår att du nollställer något "unikt" eller något som har påverkat dig på ett sätt som det inte har påverkat någon annan. Du kommer att vilja välja någon aspekt av din miljö som du kan beskriva levande och som är väldigt viktig för dig. Det behöver inte nödvändigtvis vara viktigt på ett positivt sätt, men det behöver ha haft en betydande inverkan på din personliga utveckling.


Det borde också vara någon aspekt av din miljö som har varit en del av ditt liv ett tag. Du beskriver något som har påverkat dig "under hela din gymnasiekarriär", trots allt. Du ska inte bara beskriva din miljö – du måste också diskutera hur den miljön påverkade dig som person. Hur gick det här tillämpa texas uppsatser ämnen av din miljö gör dig till den person du är idag? Det är bäst om du kan komma på en eller två konkreta anekdoter eller berättelser om hur din miljö som gymnasieelev har format dig. Säg till exempel inte bara så tillämpa texas uppsatser ämnen familjen gjorde dig till en hårt arbetande person – beskriv i detalj hur att se din mamma komma hem från en hel dag på jobbet bara för att göra dig redo att gå på nattlektioner visade dig att det är värt besväret att arbeta mot dina mål, även när det är svårt.


Att vara en tomat i en peapod var svårt för Frank, som aldrig riktigt kunde förstå ärternas besatthet av fotosyntes. Läsarna letar efter två huvudsakliga saker. Först vill de se att du kan vara mogen och omtänksam om din omgivning. Tillämpa texas uppsatser ämnen du är nyfiken på världen omkring dig? Om du verkligen har observerat och engagerat dig i din omgivning kommer du att kunna beskriva de människor och platser som har påverkat dig som gymnasieelev på ett nyanserat och insiktsfullt sätt. För det andra vill de se hur du sticker ut från din omgivning. Detta kan åstadkommas på ett av två sätt: 1 du kan betona hur du på något sätt skiljer dig från din omgivning och hur det påverkade dig, eller 2 du kan betona hur du lärde dig positiva egenskaper från miljön omkring dig.


I grund och botten, hur gjorde din miljö dig till en speciell, intressant person? Du måste välja något speciellt i din totala omgivning för att nollställa. Du kan ta idéer som din familj, hem, grannskap eller samhälle i flera riktningar. Till exempel kan din familj beskriva din närmaste familj, din utökade familj eller en hittad familj. Ditt hem kan vara det eller de specifika hus du växte upp i, men det kan också vara din hemstad, kvarter, flerfamiljshus eller till och med ditt land. Ditt område kan vara din gata, underavdelning, återvändsgränd; det kan vara en tätort eller landsbygden.


Ditt samhälle kan vara vilken gemenskap du har varit en del av, från din skolgemenskap till din kyrkogemenskap till din stad. Tillämpa texas uppsatser ämnen du funderar på vilken aspekt av din miljö du ska välja, funderar på viktiga saker som hänt dig i samband med din miljö. Kom ihåg att du behöver gå längre än att bara beskriva hur inställningen är viktig för dig för att visa hur den gör dig viktig. Då måste du fundera på vad tillämpa texas uppsatser ämnen miljön gjorde dig till en person som sticker ut, tillämpa texas uppsatser ämnen.


Återigen, detta kan handla om hur du övervann någon aspekt av din miljö eller hur din miljö positivt främjade egenskaper eller egenskaper hos dig. Du vill se till att du har ett tydligt budskap som länkar din miljö till en, två eller tre speciella egenskaper du har. Försök att tänka på specifika berättelser och anekdoter relaterade till din interaktion med din omgivning, och tillämpa texas uppsatser ämnen analysera dessa eftertänksamt för att avslöja vad de visar om dig. Viktiga vuxna i ditt liv kan hjälpa dig brainstorma potentiella idéer. Som ett bra filmmanus behöver en högskoleuppsats karaktärer, lite action och ett gripande men i slutändan lyckligt slut.


På så sätt kan du säkerställa att din uppsats har följande funktioner:. Kände du ALLA känslor? Kan du ens nämna alla dessa känslor? Åh, tillämpa texas uppsatser ämnen, ja? Vad heter sedan den längst ner till höger? Föreställ dig till exempel att Karima bestämmer sig för att beskriva hur att lära sig navigera med kollektivtrafik som nybörjare på gymnasiet gjorde henne fyndig och hjälpte henne att utforska staden hon växte upp i. Hon diskuterar också hur utforskandet av staden i slutändan påverkade henne, tillämpa texas uppsatser ämnen. Hur ska hon rama in sin upplevelse? Här är några alternativ:, tillämpa texas uppsatser ämnen. Jag var nervös över att ta El själv för första gången. På stationen fanns det massor av pendlare och vuxna som verkade otåliga men självsäkra.





uppsats om livskvalitet



Efter några månader tänkte jag på Smart Container-idén. Det kunde utan ansträngning spåra kvantiteten av en tilldelad inventarieartikel snarare än manuella inmatningar. Den bestod av ett dolt kretssystem som lagrade och spelade in delar av en enda gång, vilket gav enkel åtkomst till varje produktlinje. Jag formulerade ett matematiskt tillvägagångssätt som visar antalet föremål i behållaren vid varje tillfälle genom att dividera den totala vikten av föremål i behållaren med vikten av ett enda känt föremål. Enkel aritmetik säkerställde en strukturerad metod för att upprätthålla korrekta och acceptabla lagernivåer. Jag löste mjukvaruproblemet, men hårdvaran visade sig vara mer oroande. Jag letade efter en lastcell, som omvandlar applicerat tryck till en elektrisk signal.


Jag hittade också en HX-förstärkarmodul som intensifierar signalen för utmatning som fysisk vikt. Jag slutförde äntligen uppfinningen och efterföljande produkttestning bara en vecka innan avtäckningen på projektutställningen i april. På vårens utställning som avslutade kursen planerade min pappa, kursmentor och jag överraskningen för min mamma. Jag stod framför publiken medan mamma satt på första raden. Hon var helt omedveten när hon uppmuntrade mig att avslöja min lagerspårningsprodukt. När jag äntligen avslöjade min skapelse på produktdemonstrationen inspekterade hon funktionaliteten och designen.


Jag flinade fåraktigt, lite generad över det lysande mamma-berömmet. En etablerad affärsman i publiken rådde mig att lämna in ett patent och lägga fram det för närliggande framväxande företag. Det verkliga testet är om mamma skulle använda det. Hon älskar Smart Container eftersom den sparar hennes tråkiga Excel-indata och automatiserar hennes ombeställningsfakturor från leverantörer. Jag är stolt över min tekniska prestation, men att se till att min mamma och jag kan spendera mer kvalitetstid tillsammans innan hennes enda barn åker till college fyller mig med tillfredsställelse. Det visar sig att min mamma verkligen planerar ett fientligt övertagande av mitt sovrum när jag flyttar nästa år. Ett så brett ämne låter dig enkelt återanvända det för andra universitet, medan vissa vanliga appuppsatsämnen kanske inte passar lika bra med uppsats A.


Några av uppsatserna som visas i det här inlägget ändrar tidsramar eller ändrar kronologin där något i mitten av uppsatsen händer innan något introduceras i början. Det här är ett bra exempel på hur du effektivt kan dela din berättelse på ett linjärt sätt: En sak hände, B händelse inträffade därefter och C presenterade hinder. Det kan vara mycket effektivt om det utförs väl att flytta mellan olika tidpunkter, men ibland gör elever fel genom att växla för snabbt mellan exempel och inte på ett adekvat sätt signalera till sin granskare tidslinjen för sina upplevelser. Deras valda innehåll och berättelse matchar deras framtida mål och lägger grunden för deras andra uppsatser. Jag slutförde äntligen uppfinningen och efterföljande produkttestning... Jag vandrade uppför den branta grusvägen till en ettrumskyrka.


Jag axlade en svart låda med en Cajon, mitt lådliknande slaginstrument. Jag gick först in i kyrkan medan resten av mitt team följde efter. Stuckaturväggar och nästan två dussin glada honduraner hälsade oss välkomna. Ingen av lokalbefolkningen talade engelska, och vår spanska i klassrummet hade begränsad användning, så min vän tog fram sin gitarr. Cajons är populära på Kuba och Peru. Vi spelade några låtar. Efteråt sa vår översättare till mig att pastorn ville lära sig att spela. Jag kom överens! Vi tillbringade eftermiddagen med att ge beats för tillbedjansmusik som är bekant i USA och Honduras, som sjöngs på både engelska och spanska. Gemensamma låtar och musikens språk förde oss samman trots vissa kommunikationshinder.


Jag bor i en liten stad där alla känner alla. Vi hjälper våra grannar. Mina föräldrar lär mig viktiga lektioner om att få kontakt med människor och tjäna andra. Jag minns att jag förenade mig med dem för den årliga Thanksgiving-måltiden som tillhandahålls av de lokala matskafferierna. Vi serverade fantastiska kalkonmiddagar. Mina föräldrar hjälper också anonymt några av mina klasskamrater att hjälpa till att betala deras privata skolundervisning. Oavsett var jag går på college kommer jag alltid att känna ett ansvar för mitt samhälle. När jag var åtta år spelade jag i en fotbollsliga i grannskapet. Under en match råkade jag av misstag huvudstöta ett annat barn.


Jag kom ut oskadd, men han gick därifrån med ett jättelikt gåsägg i pannan. Jag bad om ursäkt och han presenterade sig som Sean. Hans mamma Kathy Rose uppfostrade honom utan en pappa. Kathy höll så mångas hjärtan i vårt samhälle med sin medkänsla och glada attityd. Hennes liv och död, i , har oåterkalleligt förändrat mig till det bättre. Min skola har mindre än trettio elever per årskurs. Vi har bara en AP och några dual credit-kurser, men vi lägger stor vikt vid service. Jag gick med för första och andra året. Vi spelade fotboll med barnen och hade mördande anka-anka-gås-tävlingar. Jag blev expert på spelet Ninja tack vare en sjuårig pojke som ofta fuskade. Jag försöker få ut det mesta av småstadslivet och dra nytta av de möjligheter som finns. Jag spelar varsity baseball, basket och golf.


Extracurriculars ger mig chansen att få vänner över Hill Country och över hela staten som är några av mina närmaste. Nio andra studenter och jag designade ett bemannat borrfordon för ett framtida Mars-uppdrag. Jag fick snabbt kontakt med mitt team eftersom jag hade något gemensamt med alla. Vi var alla bra på matematik, men framgång krävde olika idéer. Mitt primära ansvar var att hålla mig inom vår simulerade budget på flera miljoner dollar. Vi hade alla en dröm och kreativa idéer, men att hålla vårt fordon jordat på jorden innan vi skickade det till Mars var mitt impopulära jobb. Vi kombinerade våra styrkor för att övervinna individuella svagheter. Vi avslutade vårt projekt i tid och under budget. Oavsett vad jag studerar eller gör yrkesmässigt, kommer jag att förbli trogen min etik att kompromissa och knyta kontakter som med min Cajon i Honduras eller NASAs budgetnedskärningar.


I likhet med den andra uppsatsen om band och avvikelse, gör den här sökanden ett utmärkt jobb som illustrerar en uppmärksammad introduktion som ger en grund genom hela stycket i kroppen och knyter ihop deras olika teman på ett snyggt sätt i de avslutande meningarna. Deras slutsats ger också ny information ända fram till sista meningen. Så ofta är slutsatser bara omformuleringar av det uppenbara och flera meningsfluffet som ger upp möjligheten att kommunicera meningsfull information till din granskare. Varenda stycke och mening behöver bidra till argumentet om varför du förtjänar ett utrymme på universitetet. Deras gymnasieskola skickar väldigt få elever till UT-Austin och har mindre än 40 elever i varje klass, vilket de utvecklar mer i sitt korta ledarskapssvar.


Mångfald betyder så mycket mer än hudfärg och socioekonomi. De undviker några av dessa fallgropar genom att inte försköna sitt arbete. Som orkanen Harvey exemplet några uppsatser tidigare, handlar det här svaret mindre om service och mer om deras erfarenheter av uppdragsresor som ett medel för en bredare diskussion om deras biografi och intressen. Deras landsbygdskontext sätter sin praktik i ett ljusare ljus eftersom de var tvungna att verkligen arbeta för att ansöka och sedan utforska sina mål. Att dela med sig av sina erfarenheter och iakttagelser sätter väl upp deras argument att de förtjänar ett utrymme i sin förstahandsutbildning, maskinteknik. Hämta ditt exemplar av min omfattande UT-Austin antagningsguide Your Ticket to the Forty Acres idag! Jag flyttade min bonde från den sjunde till den sista raden, befordrade den till en dam och säkrade schackmatt.


Han hade slagit mig i våra två senaste möten. Lagschack kräver en ackumulering av poäng över många matcher, så jag planerade att spela defensivt och hålla honom oavgjord. Inledningsspelet fortskred händelselöst. Femton drag in, han spelade ett ovanligt bondedrag som blockerade mitt center. Han lutade sig självsäkert tillbaka. Liksom våra tidigare möten erbjöd han mig en frestande men ändå förbryllande fälla, men den här gången i stället för att luta känslomässigt och reagera impulsivt, höll jag mitt fokus och förblev sann mot processen. Knuffad till hörnet grävde jag djupt och klorte tillbaka in i spelet. Nästa timme kändes som en evighet.


Min ödmjuka bonde marscherade stadigt upp längst till vänster i a-kolumnen. Jag stirrade på en potentiell dragning innan jag distribuerade en ny sekvens av drag. Folkmassan mumlade. Vår vinst innebar att vi representerade Kuwait vid de prestigefyllda Chess Nationals of Indian Schools i New Delhi. Det kändes särskilt meningsfullt när en mycket yngre spelare kallade mig sin hjälte. Min resa med schack började oväntat. Jag väntade i lobbyn på Kuwait Chess Federation på att min pappa skulle avsluta sitt schackspel. De höga tonåringarna i den fullsatta lobbyn skämtade obegripligt. Tränaren, en schackstormästare, kom förbi och truppade alla barn till deras schackklass. Innan jag visste ordet av, tog han in mig också. Han noterade att jag var den minsta ungen i gruppen och den enda flickan. Han satte mig i hörnet av sin klass, räckte mig en tjock rysk pusselbok och sa åt mig att lösa pussel för nästa timme.


Jag protesterade, men ingen lyssnade. Utan något bättre att göra dök jag in när jag kom ihåg grunderna som min far hade lärt mig i förbigående. Jag tyckte att pusslen var roliga. Delta i schackklasser så kommer jag att bedöma dig inom de närmaste sex månaderna. Som nybörjare fri från förväntningar vidgade min fortsatta praktik gränserna för vad jag trodde var möjligt. Att lära sig varje öppningssekvens eller en smart biskopspositionering i mitten av spelet gav en myriad av nya möjligheter. Jag började tänka annorlunda om att vinna och förlora. Disciplinerat spel som resulterar i en nära förlust för en högt rankad motståndare är ibland att föredra framför en flashig engångsvinst. När jag absorberar lister från mina motståndare, berör jag också den otroliga mångfalden och den underliggande mänskligheten bakom deras distinkta bakgrund.


Som att lära mig ett andra språk, tvingar schack mig att dissekera min resonemangsprocess. Min schackstil kräver fördröjd tillfredsställelse och mödan genom långvariga slutspel eller ansträngande simövningar. Mitt favoritverk är riddaren eftersom det ger gränslösa innovationsmöjligheter. Schack gör mig till en bättre person och en mer eftertänksam elev borta från styrelsen. När jag ser tillbaka på mitt schackäventyr ser jag mig själv som en tålmodigt framåtskridande men ihållande bonde som kommer att förvandlas till en mäktig drottning när jag fortsätter mina studier i USA. Även schack, som för vissa läsare kanske inte är det första man tänker på när man minns vad som fångar deras intresse, kan kommuniceras på sätt som är dramatiska, intressanta och övertygande för icke-schackspelare.


Att cirkla tillbaka till mittspelet och hur de kom fram till slutsatsen är en mer effektiv tidslinje eftersom detta spel ger ett exempel på hur sökanden uppfattar sig själv som en yngre kvinnlig spelare i förhållande till äldre de äldre pojkarna på tävlingar. Till skillnad från vissa essäer som tar en linjär kronologi där varje händelse följer förutsägbart från den tidigare, skapar dela sin mest minnesvärda match sammanhanget för att återse hur de började sporten. Slutligen uppskattar jag hur sökanden delar sin syn på konkurrens. De ser den större bilden bortom att vinna och förlora.


Schackstrategi och några av pjäserna fungerar också som en metafor för deras personlighet och värderingar. Även om studenten inte har något intresse av att spela schack på högskolenivå hjälper fokus på en specifik aktivitet och utveckla den fullt ut att kommunicera till dina recensenter vem du är och vad du anser är viktigt. Alla vet att Apollo-uppdragen startade från Cape Canaveral, Florida. Färre människor vet var raketförstärkarna har sitt ursprung. Rocket City hade allt jag behövde. Vi bodde i samma hus i åtta år. Jag utmärkte mig i matte och hade ett sammansvetsat kompisgäng. Jag deltog och tog medalj i flera regionala och statliga tävlingar år efter år. När jag gick in i mellanstadiet hade jag mina ögon riktade mot nationella tävlingar. För att förbereda mig gick jag på sommarens matteläger, Eat Pie.


Jag började som student innan jag snabbt fick befordran till praktikant. Jag blev så småningom en Eat Pie-instruktör, en av mina mest spännande upplevelser. Strax före 8:e klass meddelade mina föräldrar att vi flyttade från Alabama till Austin. Jag älskade mitt liv och argumenterade ständigt mot att flytta. Det som till en början verkade som en strejk förvandlades till en grand slam. Istället för att oroa mig såg jag vår flytt som en möjlighet. Jag tog med mina erfarenheter från Eat Pie och ville hitta min egen version av matematiklägret, Number Ninjas, i Austin. Jag skickade idén till min vän, Rushil, och övertygade min mattelärare i åttonde klass, Ms.


Jones, att vara vår vuxna sponsor. Tillsammans var vårt team värd för vårt första läger under sommaren med en nivå och tio elever. Under vår fjärde sommar utökade vi till tre distinkta nivåer - förintroduktion, introduktion och mellanstadium - och 45 elever. Vår tillväxt uppmärksammades av Eat Pie, som officiellt sponsrade med läroplansstöd och mentorskap. Bekymrade över lägrets fortsättning efter att vi tagit examen, skapade vi ett praktikprogram för att utbilda nya lärare som kan utöka lägret och säkerställa dess arv. Det senaste året hade vi tio praktikanter. Att vara värd för ett sommarläger kräver att du förbereder dig tidigt på våren samtidigt som du studerar för AP-prov och fullgör våra extralärouppgifter. Våra första beslut handlar om att identifiera webbplatsen, datumet och instruktörerna.


Under de första två åren var vi värdar för Number Ninjas i Middle School-anläggningen. Vår tillväxt orsakade dock logistiska problem i skolan, så vi hittade en lokal kyrka som tillät oss att vara värd för en avgift. Tillväxt innebar också stigande kostnader, så vi gick över från ett kostnadsfritt volontärarrangemang till ett litet företag. Kostnaderna innebar att vi behövde ett minsta antal elever. Vi bjöd in lågstadielärare för att besöka vårt läger och locka till oss. Vårt primära mål var att lära barn utmanande matematikproblem, men sommarläger måste också vara roliga. Matematik kan vara särskilt torrt för elever med kort uppmärksamhet.


Vi utvecklade en asätare och använde utomhuslabyrinten. En av våra största utmaningar gällde vårt breda utbud av studenter. Vissa plockar upp nya koncept nästan automatiskt och gör klart arbetsbladen innan vi avslutar föreläsningen. Andra behöver praktisk uppmärksamhet för att förstå begreppen. För de sköldpaddor som vill få saker rätt, försöker jag olika tillvägagångssätt och ger en-mot-en uppmärksamhet. Sköldpaddor får det så småningom, och de uppmuntrar mig att ha tålamod och tänka snabbt på fötterna. Att grunda Number Ninjas och arbeta med logistiska och pedagogiska utmaningar lärde mig lektioner om organisation, samarbete, kommunikation, instruktion och budgetering.


Liksom uppsatsen om att hjälpa till med familjeföretaget, tar den här sökanden ett linjärt förhållningssätt för att dela sin historia. Deras uppsats kompletterar också deras CV väl. Många studenter arbetar för handledningsföretag och vissa kanske handledare privat. Det är väldigt få som tidigt etablerat ett sommarprogram eller läger och utökat sin verksamhet. Att ägna det mesta av sin uppsats åt deras olika undervisnings- och mentorskapsåtaganden ger också ett utmärkt tillfälle att diskutera gupp och utmaningar som de stött på på vägen. Deras svar är en effektiv blandning av att visa att de passar för att studera företag, visa upp sina intressen och illustrera deras ledarskapspotential. Jag kände pressen av att tävla i mitt första möte efter att ha fått en plats på Varsity cross country vid fjorton års ålder.


Tränaren Steve gick fram till vårt team, avbröt uppropet och tog mig ur min oro. Den 29 augusti, , var en måndag. Tränaren drog mig åt sidan. Han visste att Thomas och jag var bästa vänner sedan barnsben. När jag väl lugnat ner mig förstod jag att Thomas kollapsade nära banan. Tränaren gjorde ett HLR-försök innan en ambulans körde honom till sjukhuset. Jag kände mig avtrubbad, i misstro, oförmögen att bearbeta. Jag fortsatte till första mens som vanligt. Senare på morgonen drog kuratorn ut mig från klassen. Skvaller hade redan börjat. Min mamma hade redan varit på sjukhuset med Thomas och hans familj när hon skyndade sig för att hämta mig från skolan. Jag var tyst. I vårt vardagsrum berättade mina föräldrar nyheten - Thomas var på livstöd.


Läkare släppte honom fri från rören och monitorerna tidigt nästa morgon. Hans plötsliga bortgång lämnade oss med så många obesvarade frågor. Allt jag visste var att min bästa vän var borta. Hans sovrumsfönster vetter mot mitt hus. Hur kunde detta hända honom, mig? Jag kände ett enormt tomrum fyllt nästan omedelbart av ensamhet och förödelse. Varje dag var svårare än nästa. Jag missade hela min andra vecka i skolan. Jag kände en total förlust av kontrollen över mitt liv. Jag började oroa mig för att inte leva upp till min potential. Jag kände att jag svikit mina tränare, lagkamrater och lärare. Jag försöker att inte vara för hård mot mig själv när det gäller mina förstaårsbetyg. Jag inser också att livet kan vara för kort för att oroa sig för betyg.


Min mamma och jag har utövat yoga tillsammans, och dessa hjälper mig att bearbeta mina trauman och kanalisera min energi på konstruktiva sätt. Hon berättade också vad som hände. Han levde med odiagnostiserad sicklecellssjukdom, vilket gjorde att han fick en sicklecellskris. Hans tillstånd ledde till att jag gick kurser i hälsa och anatomi. Under mina andra och yngre år nådde min hälsa, medicinska terminologi, pre-AP pre-calculus och AP Physics lärare ut till mina föräldrar och mig. De skriver anteckningar och berömmer mig för min naturliga förmåga, arbetsmoral och glädje i sina klasser. Jag kanaliserade min förlust till målmedvetna aktiviteter.


Mina hobbyer handlar om att skapa, bygga, mixtra och tjäna andra. Förra sommaren genomförde jag en betald praktik hos ortodontist Dr. Han bjöd in mig att jobba med honom i sommar som heltidsanställd. Det är tillfredsställande att veta att jag har en del i den här typen av positiva förändringar. Jag saknar Thomas varje dag. Hem Produkter Tjänster Resultat Blogg Rekommendationer Om Kontakt. Tretton nya applicera Texas Essay A Berätta för oss din historia exempel. Gymnasiets seniorår Regeringens ledarskapsdag. Berätta din historia. Vilka unika möjligheter eller utmaningar har du upplevt under hela din gymnasiekarriär som har format vem du är idag? Kommentar Jag älskar det här exemplet eftersom de innehåller ett berättarläge genomgående samtidigt som de växlar från en anekdot hemma om att inte kunna äta sin traditionella favoritmat till en koppling de gör under ett besök i Indien.


Kommentar Jag gillar också det här uppsatsexemplet som ett annorlunda förhållningssätt till berättande. Besöker vietnamesisk storfamilj Värmen bombarderade oss så fort vi klev av planet. Kommentar Tematiskt liknar den här uppsatsen på vissa sätt det ursprungliga exemplet, men det finns några viktiga skillnader. Han tittar oroligt nerför linjen och lutar nacken för att se något eller någon som bara inte syns. Iväg för att uppmuntra Hitler att fortsätta sin passion för att måla. Fjärde i raden var en flicka klädd i helt svart, beslutsamhet etsad in i hennes ansiktsdrag. Fotboll nickar. Undrar hur AdComms kommer att känna om det. Iväg till tidigt 500-tal för att hjälpa Pelagius att argumentera mot St.


Läran om arvsynden säger att eftersom Adam och Eva hade äpplet, var varje människa från och med då infekterad med sin synd. Alla de avlat som människor betalade in i kyrkan, vår långvariga associering av sexualitet med skuld och orenhet, för att inte tala om de flesta av de pessimistiska filosofin kring mänsklig fördärv. Fotboll skrattar. Det är fortfarande nitton personer framför oss. Du kanske vill ändra planerna. Mitt ögonbryn får sig lite när jag funderar på hans förslag. Han var en stor förespråkare för fri vilja och ansvar. Han tyckte att vi borde göra gott för det goda, inte för frälsningen.


Han motverkade till och med många hängningar som håller i sig än i dag - sovrumsgrejer, badrumsgrejer, alltsammans. Där Augustinus såg synd och fördärv såg Pelagius skönhet och nåd. Människor är för fastna i att hata sig själva. Det gör ont när ett företag utnyttjar ett gruvsamhälle eftersom vinst är det enda legitima motivet i en värld som verkar vara en förlorad sak. Min kanske är en förlorad sak ändå - den där tjejen var skrämmande. Jag tittar upp på fotboll. Varför inte. Ämne D är en situationsanpassad uppmaning för elever som vill engagera sig i konst, design och bild.


Till skillnad från ämnena A och B, handlar ämne D specifikt om att du ska berätta en historia. Oavsett vilket berättelsesätt du använder, bör din uppsats börja med ett ögonblick av konfrontation, observation och reaktion. Oavsett om du ägnar dig åt ett konstverk eller en föreläsning från designklassen, är detta steg avgörande. Det är här du kommer att visa din förmåga att sålla igenom dina känslor om konst, dra fram de konkreta variablerna och specifika vokabulärerna för att beskriva varför konsten fick dig att känna så från början. Den andra delen av denna process bör flytta dig bortom det ögonblick av interaktion som beskrivs i steg ett, antingen till nuet eller framtiden. Med hjälp av lärdomarna från del ett bör du förutsäga hur dina framtida ambitioner kommer att ha en unik effekt.


Detta kan innefatta allt från bländare till allegori. Oavsett om det är tekniskt eller filosofiskt, är din konst till stor del en produkt av din inspiration – att kunna spåra och förutsäga denna länk visar din mognad som blivande konstnär eller designer. Ljudet i rummet verkade dämpas, även när min uppfattning ökade. Jag var någon annanstans. Näckrosorna hade svalt mig hel. De var vackra, förvisso, men också spända. En av de mindre kända iterationerna, i linje med höstens lila, guld och apelsiner, påminde mig om den fladdrande dansen av fallande löv.


Tjudade till ytan av dammen, lika oförmögna att flyta upp eller ner, var löven fångade i ett plant fängelse. Målningen var praktiskt taget sprängfylld av energin från en oändlig höst, men vattnet höll ihop det hela med sin klibbiga flytkraft. Ytspänning är mycket grymmare än gravitationen, tänkte jag för mig själv. Min hals drogs ihop och jag kände mig förlamad, fridfullt fängslad tillsammans med liljorna och löven. Han hade rätt. När mina ögon låste sig på de bara fibrerna kände jag en vindpust av släpp; Jag var tillbaka i rummet. Än idag är det en av mina mest intensiva erfarenheter av konst.


Näckrosorna sträcker sig över hela väggen och är allt du kan se; de koloniserar din verklighet. Det var den kvaliteten – kvaliteten på transporter utanför tid och rum – som har stannat kvar hos mig mest. VR före VR. Det var kraften i den upplevelsen som fick mig att kombinera min konst med samtida VR-tekniker. Mitt första VR-projekt hyllar näckrosorna. När du tar på dig headsetet befinner du dig i en blågrön film, fylld med blommor av alla slag. Verket utforskar rörelse och energi genom ångest och fångst. När man kommer in i verkligheten, befinner man sig på toppen av den blomfräknade sluttningen, med paraplyet i handen trots den blå himlen.


Det blåser och gräset vajar runt dig. Betraktaren är helt borta, men ändå helt närvarande. Vill du lära dig mer om hur du skriver ApplyTexas uppsatser? Kolla in en av våra populära inspelade livestreams om detta ämne. Vill du ha hjälp med dina högskoleuppsatser för att förbättra dina antagningsmöjligheter? Registrera dig för ditt kostnadsfria CollegeVine-konto och få tillgång till våra uppsatsguider och kurser. Vilka högskolor kräver vilka uppsatser? Accepterar även koalitionsansökan. Southern Methodist University: Ämne A uppsats krävs, B valfritt. Rekommenderat antal ord av sökande måste lämna in en audition eller portfolio.


Accepterar även Common App, Coalition Application och sin egen ansökan. Ytterligare kort svar för sökande till Tekniska Högskolan. Ospecificerat ordantal för båda, så vi rekommenderar att du svarar inom cirka 1. Baylor University, Waco: Välj mellan ämne A, B eller C krävs. En fråga med kort svar är valfri. Ordräkning mellan ord. Accepterar även Common App och dess egen applikation. Texas Christian University: Obligatorisk uppsats som svar på antingen någon av ApplyTexas-uppmaningarna eller en av fyra potentiella kortsvarsuppmaningar. Mellan orden. Endast en uppsats totalt! UT Dallas: Valfritt uppsatsämne om ApplyTexas-applikationen.


Accepterar även Common App. Uppsatsskrivstrategier Med få parametrar förutom ordgränsen på ungefär ord och med varje skola ofta ställer in olika ordantal, kan ApplyTexas uppsats verka skrämmande. Använd aktiv, snarare än passiv, meningskonstruktion. Skriv med precision. Dissekera uppmaningarna ApplyTexas har två uppsättningar uppmaningar, en för inkommande förstaårsstudenter både inhemska och internationella och en för ansökningar om överföring, övergående eller återtagande. Vilka unika möjligheter eller utmaningar har du upplevt under hela din gymnasiekarriär som har format vem du är idag? Ämne B: De flesta elever har en identitet, ett intresse eller en talang som definierar dem på ett väsentligt sätt.


berätta för oss om dig själv. Vad kommer du göra? Vad kommer att hända när du kommer dit? Vad gjorde du för att agera på ditt nya tänkande och vad har du gjort för att förbereda dig för vidare studier inom detta område? Ändå kan de vara knepiga att skriva om. Läs vår artikel för mer information om hur du täcker psykisk ohälsa och funktionsnedsättningar i din ansökan. Att få ett dåligt betyg i en klass men sedan jobba hårt för att höja det. Ett husdjurs eller familjemedlems död. Missionsresa som fick dig att inse hur lyckligt lottad och privilegierad du är. När du reflekterar kan du fundera över dessa frågor: Vilka värderingar och färdigheter har du närmast ditt hjärta?


Hårt arbete? Tydlig kommunikation? Miljöförvaltning? Varifrån kom dessa prioriteringar? Vad är du mest tacksam för? Vad är du mest stolt över? Vilka risker har du tagit som har lönat sig? Vad gillar du att göra? När och hur kom du in i det? Hur skulle din familj och dina vänner säga att du har förändrats till det bättre genom åren, och varför? Titta tillbaka på din lista över fritidsaktiviteter. När har du provat något nytt? Eller så kan du diskutera att lära dig om perioden, genren, skolan eller filosofiska teorin som det ursprungliga konstverket kommer ifrån för att ge dig själv en mer kontextualiserad förståelse.


Samtidigt ber den här uppsatsen dig att visa din egen kreativa beredskap. Beskriv inte bara det verk du har producerat utan också din förmåga att introducera nya element i det verket – i det här fallet inspirerad av verket du beskrev. Inspirerad av Michaelangelos förmodade råd att bara "flisa bort marmorn som inte är skulpturen", kommer jag nu att skriva min uppsats genom att helt enkelt inte använda orden som inte ska finnas på sidan. Vilka är några bästa metoder för att reta ut konstens komplexitet i skriftlig form? Här är några användbara tips när du brainstormar och skriver din uppsats.


Du kan till exempel skriva om något du lärt dig på egen hand från en dokumentär, museibesök eller konstbok. Om du skriver om en direkt upplevelse av konst, fixera inte nödvändigtvis vid ett klassiskt verk. Alternativt kan du diskutera en föga känd offentlig skulptur, en särskilt slående byggnad eller bro du såg på resan eller en galleriutställning. Vad du än skriver om, se till att du känner till några av de identifierande detaljerna. Gör-det-eller-bryt-det-ögonblicket i den här uppsatsen kommer att vara din förmåga att förklara vad som påverkade dig i objektet du skriver om.


Tror du att den eller du var på rätt plats vid rätt tidpunkt för att bli rörd av den, eller skulle den ha påverkat dig på samma sätt oavsett var eller när du såg den? Var försiktig med din förklaring eftersom den lätt kan bli så vag att den blir meningslös eller så obskyr och "djup" att du tappar läsaren. Innan du börjar försöka skriva ner det på papper, försök prata ut vad du tänker säga antingen med en vän, förälder eller lärare. När du tänker på vad du har gjort eller funderat på att göra under din gymnasiekarriär, vad är vägen för dina idéer? Hur har din förståelse för de material du vill arbeta med förändrats? Vad sägs om budskapet du vill att dina verk ska förmedla? Eller hur du vill att dina verk ska ses av andra? Vad är anledningen till att du känner dig tvungen att vara kreativ?


Precis som ingenting förstör ett skämt som att förklara det, så förstör ingenting den ordlösa upplevelsen av att se på konst som att prata ihjäl den gör. Ändå måste du hitta ett sätt att använda ord för att ge läsaren en känsla av hur verket som rörde dig faktiskt ser ut - särskilt om läsaren inte är bekant med verket eller konstnären som skapade det. Här är mitt föreslagna knep för att skriva bra om konst. Var först specifik om objektet. För det andra, gå bort från det konkreta och bli kreativ med språket genom att använda tekniker som jämförande beskrivning. Använd din fantasi för att skapa känslomässigt resonanta liknelser. Finns det någon form av rörelse e. Påminner det dig om något från den naturliga världen t.ex.


Om verket är figurativt, föreställ dig vad som har hänt precis innan det ögonblick det fångar. Vad hände precis efter denna punkt? Genom att använda dessa typer av icke-bokstavliga deskriptorer kommer din läsare att förstå både det faktiska fysiska föremålet och dess estetiska tilltalande. Stormtroopers hypnotiska framträdande var som att kasta sig ner i en diamantbesatt Sarlacc-grop för att långsamt smältas under tusen år av discomusik. För UT krävs vissa av alla sökande, medan andra krävs av de som söker till vissa huvudämnen eller institutioner. UT Austin kräver tre korta svar från alla förstaårsstudenter och erbjuder även en valfri uppmaning. Varje kort svar bör inte vara mer än ord eller ett stycke.


Kort svar 1: Varför är du intresserad av huvudämnet du angav som ditt förstahandsval? Kort svar 2: Ledarskap kan visas på många sätt. Valfritt kort svar: Vänligen dela bakgrund om händelser eller speciella omständigheter som kan ha påverkat din gymnasieprestation, inklusive de möjliga effekterna av covid OBS: Inkluderandet av covid i denna valfria fråga gäller minst till hösten . Om du ansöker till konst- och konsthistoria, arkitektur, omvårdnad eller socialt arbete, måste du skicka in följande utöver dina korta svar ovan:. I ord eller mindre, berätta för oss om ett meningsfullt sätt på vilket ett konstverk, eller konstnär, har förändrat ditt liv.


Hur har detta föranlett dina ambitioner för ett liv inom konsten? Vilken roll har kreativitet spelat i din utbildning? Vilka är sätten du utforskar och uttrycker din kreativitet? Diskutera anledningarna till att du valde Socialt arbete som ditt förstahandsval och hur en Social Work-examen från UT kommer att förbereda dig för framtiden. Uppenbarligen frågar dessa korta svarsuppmaningar alla väldigt olika saker, men de har vissa likheter när det gäller deras övergripande mål. Den första uppsättningen uppmaningar vill i princip veta vad du kan erbjuda UT Austin och varför du skulle passa bra som student här.


De vill också veta varför du valde UT Austin och din specifika huvudämne. Med andra ord, alla dessa uppmaningar fungerar i huvudsak tillsammans som ett "Why This College? Antagningstjänstemän kommer att leta efter bevis på att du är genuint intresserad av skolan, huvudämnet du har valt och den karriär du vill ägna dig åt. Se till att identifiera funktioner i programmet som tilltalar dig. Med andra ord, varför UT Austin? Vad gör att du passar bra här? Var så specifik som möjligt i dina svar. Eftersom du inte kommer att ha mycket utrymme att skriva mycket, försök att fokusera på en viss anekdot, färdighet eller mål du har.


Antagningstjänstemän vill också se att du har en fallenhet för din valda karriärväg, så om du har något relevant arbete, forskning eller volontärerfarenhet vill de definitivt veta detta! Det är OK att ta en bred syn på vad som är relevant här. Slutligen letar de efter individer som har tydliga mål såväl som en allmän uppfattning om vad de vill göra med sin examen. Är du intresserad av att arbeta med en specifik population eller specialitet? Vad ledde dig till denna slutsats? Eller kanske istället för att skriva korta svar, kan du bara skicka den här selfien till dem. Beskriv dina akademiska och karriärmål inom det breda teknikområdet inklusive datavetenskap, industriell distribution och ingenjörsteknik. Vad antagningstjänstemän vill veta här är helt enkelt vad din största ingenjörsambition är och hur du kom till detta mål.


Eftersom du inte har massor av utrymme att skriva ditt korta svar, vill du vara så specifik som möjligt. Antagningshandläggare vill se att du har en tydlig framtid i åtanke för vad du vill göra med din ingenjörsexamen. Planerar du till exempel att gå vidare till ett doktorandprogram? Har du en speciell karriär i åtanke? Se dessutom till att specificera huvudinspirationen för eller motivationen bakom detta mål. Till exempel, hade du en gymnasielärare som uppmuntrade dig att studera ingenjör? Eller så kanske du bestämde dig för att ta en kurs i datavetenskap, som du till slut älskade. Kom ihåg att inspirationen för dina ingenjörsmål inte behöver vara begränsad till något skolrelaterat.


Om du kör fast, tänk brett på vad som från början fick dig att intressera dig för området. Berätta till sist en historia med detta korta svar. Antagningstjänstemän vill se det tydliga sambandet mellan det som inspirerade dig och varför du har bestämt dig för att satsa på ingenjörsvetenskap som huvudämne och karriär. Ange inte bara att något gjorde dig intresserad av ingenjörskonst och det är det. Vad specifikt motiverade dig att fortsätta detta område och karriärväg? Var inte rädd för att bli personlig, eftersom detta kommer att visa antagningskommittén att du verkligen brinner för huvudämnet. Tankarna slutar inte här för transferstudenter. Amerikanska överföringsstudenter och internationella överföringsstudenter måste vanligtvis lämna in en extra uppsats på följande prompt eller måste lämna in en uppsats om en av ämnesvarianterna som anges ovan.


Den här uppmaningen, som riktar sig till överföringsstudenter, vill i huvudsak veta vilka svårigheter, utmaningar eller sociala problem som har påverkat dig på en personlig nivå eller en större grupp du är en del av och varför du tror att just denna sak är så viktig för dig. Eller så kanske du växte upp i en rik familj men har nyligen börjat se hur utbredd frågan om hemlöshet verkligen är och gör nu ett mer medvetet försök att hitta sätt att lösa detta problem i ditt eget samhälle. Frågan du väljer behöver inte relatera till en bredare samhällsfråga; det kan till exempel vara en inlärningssvårighet du har, eller att du inte längre delar samma religiösa övertygelse som din familj.


Den viktigaste delen av denna fråga är kopplingen mellan frågan och dig själv. Med andra ord, varför är denna fråga så viktig för dig? Hur har det påverkat ditt liv, dina mål, dina erfarenheter osv.? Den här uppsatsen är ett sätt för antagningstjänstemän att lära känna dig och det som är viktigt för dig personligen på en mycket djupare nivå än vad några av de andra uppsatsämnena tillåter, så var inte rädd för att dyka in i ämnen som är väldigt känslomässiga, personliga , eller speciellt för dig. Se dessutom till att tydligt förklara varför just denna fråga – särskilt om det är en bredare social fråga som berör många människor – är meningsfull för dig.


Antagningshandläggare vill veta om alla utmaningar du har ställts inför och hur dessa positivt har bidragit till din egen tillväxt som person. ApplyTexas-applikationen innehåller fyra uppsatsuppmaningar Ämnen A, B, C och D, med olika skolor som kräver olika kombinationer av obligatoriska och valfria uppsatser. Ett sätt att hålla dessa tre liknande uppsatsämnen A, B och C åtskilda i ditt sinne är att skapa en storbildskategori för var och en:. Nyfiken på de andra valen av högskoleuppsatser där ute? Om din målhögskola också accepterar den gemensamma ansökan, kolla in vår guide till uppsatserna i Common App-uppsatser för att se om de skulle passa bättre för dig. Intresserad av att se hur andra människor tacklade denna del av ansökan?


Har fastnat för vad jag ska skriva om? Läs våra förslag på hur du kan komma på bra uppsatsidéer. Arbetar med resten av dina högskoleansökningar? Vi har bra råd om hur du hittar rätt högskola för dig, hur du skriver om dina fritidsaktiviteter och hur du ber lärare om rekommendationsbrev. Vill du förbättra din SAT-poäng med poäng eller din ACT-poäng med 4 poäng? Vi har skrivit en guide för varje test om de 5 bästa strategierna du måste använda för att få en chans att förbättra ditt resultat. Ladda ner det gratis nu:. Anna fick poäng i 99:e percentilen på sina SATs på gymnasiet och gick vidare till huvudämne i engelska vid Princeton och för att doktorera i engelsk litteratur vid Columbia.


Hon brinner för att förbättra studenters tillgång till högre utbildning. Vårt nya student- och föräldraforum, på ExpertHub. com , låter dig interagera med dina kamrater och PrepScholar-personalen. Se hur andra elever och föräldrar navigerar i gymnasiet, högskolan och antagningsprocessen. Fråga frågor; få svar. Hur man får en perfekt, av en perfekt målskytt. Betyg på SAT Math. Betyg på SAT-läsning. Betyg på SAT Writing. Gratis kompletta officiella SAT-övningstester. Vilket SAT-målresultat bör du sikta på? Hur man får en perfekt 36 ACT, av en perfekt målskytt. Vilken ACT-målpoäng ska du sikta på? ACT-ordförråd du måste känna till. ACT Writing: 15 tips för att höja ditt uppsatsresultat. Hur man kommer in i Harvard och Ivy League. Hur man får en perfekt 4. Hur man skriver en fantastisk collegeuppsats.


Exakt vad letar högskolor efter? Är ACT lättare än SAT? En omfattande guide. Ska du ta om din SAT eller ACT? När ska du ta SAT eller ACT? Välj ditt test. SAT Prep ACT Prep. Hur man skriver perfekta ApplyTexas-uppsatser. Postat av Dr. Anna Wulick 6 juni kl. För att hjälpa dig navigera i den här långa guiden, här är en översikt över vad vi kommer att prata om: Vad är ApplyTexas Essays? Varför vill högskolor att du skriver uppsatser? ApplyTexas Essay Requirements Det finns fyra uppsatser i ApplyTexas-ansökan för nybörjarantagning Ämnen A, B, C och D. Vill bygga bästa möjliga högskoleapplikation? Om du ansöker om förstahandsval, skicka in svar på följande korta svarsuppmaningar: Diskutera faktorerna som har påverkat din önskan att göra en karriär inom sjuksköterskan.


Hur har dina akademiska och fritidsaktiviteter förberett dig för att ta en examen i omvårdnad? Anna Wulick. Om författaren. Student- och föräldraforum Vårt nya student- och föräldraforum, på ExpertHub. Sök i bloggsökningen. Serie: Hur man kommer till varje SAT-sektion: Betyg på SAT Math. Serie: Hur man kommer till varje SAT-avsnitt: Betyg på SAT Math.

No comments:

Post a Comment