Thursday, January 13, 2022

Fetma uppsats

Fetma uppsats



Fetma hos barn: Fetma och fetma. Att skriva en uppsats är en utmanande men ändå givande uppgift. Obalansen av det sköldkörtelstimulerande hormonet, till exempel, är en av fetma uppsats nyckelfaktorer när det kommer till fetma. Annonscookies används för att ge besökarna relevanta annonser och marknadsföringskampanjer. Med andra ord, när intaget av kalorier är större än de kalorier vi bränner ut, ger det upphov till fetma, fetma uppsats. Funktionell Funktionell. I hennes bok Fed Up!





Postnavigering



Tja, hälsa är den viktigaste tillgången och rikedomen som vi har i vårt liv. En ordentlig hälsa kommer att hjälpa oss att vara säkra och framgångsrika och vi kan utföra våra tilldelade uppgifter med fullt engagemang. De vanligaste är anorexia nervosa och bulimia nervosa. Den ena handlar om att bli överviktig och fet medan den andra pratar om att välja att hålla sig smal. Tillsammans med dessa två är det viktigt att veta vad fetma handlar om. Fetma kallas inte en ätstörning. I allmänhet fetma fetma uppsats inte inkludera korrekta matmönster eller vanor. Oregelbundna ätmönster bidrar i slutändan till orsaken till ätstörningar, inte fetma, fetma uppsats. Anorexia nervosa är det vetenskapliga namnet på sjukdomen där en person är rädd för att gå upp i vikt och bli tjock.


De kan vara underviktiga av naturen, fetma uppsats, men fobin för att gå upp i onödig vikt pressar dem in i en stresszon. I allmänhet är det känt att kvinnor lider kraftigt av sådana fobier och i de flesta fall; det kanske inte är ett allvarligt problem. På grund av denna störning tenderar människor att visa specifika tecken på ångest, fetma uppsats. Människor kan lida av två typer av anorexia nervosa. Den ena är hetsätning eller utrensning eller vi kan också kalla det överätande och den andra är den restriktiva typen där människor äter mycket begränsade måltider till sig själva. Vid hetsätning eller utrensning konsumerar personen stora mängder mat jämfört med normalt intag.


Å andra sidan, fetma uppsats, människor som begränsar sig till begränsade mängder mat, fetma uppsats överväga många faktorer som kaloriintag, fetma uppsats, kolhydratintagsfaktorn osv. De kontrollerar också intaget av kalorier. Vid bulimia nervosa har personen ingen kontroll över hetsätning. Hetsätning är inblandat i både anorexia nervosa och bulimia nervosa. Skillnaden mellan de två är att vid anorexia nervosa är personen underviktig medan fetma uppsats bulimia nervosa personen har normalvikt eller är överviktig. Hetsätning är också en mycket vanlig ätstörning. Människor som lider av denna störning tänker i allmänhet mycket på sin form och vikt.


I den moderna världen finns det lätt tillgång på mat och människor har inte alltför många svårigheter att få mat, fetma uppsats. Med enkel tillgång på mat misslyckas människor med att skilja mellan vad som är hälsosamt och vad som inte är det. De misslyckas med att titta igenom vilken mat som passar deras kropp fetma uppsats och vad gör det inte. Konsumtion av överflödig mat lagras som fett i våra kroppar, fetma uppsats. Fetma uppsats fett gör vår kropp fetma uppsats skrymmande, utan ordentlig form och leder till överskottslagring av lipider i musklerna. Detta har blivit en viktig orsak till alla hälsoproblem i världen idag. Genom att beräkna BMI kan vi enkelt konstatera om en person är underviktig, normal eller överviktig.


Det kan finnas hälsokomplikationer från cancer, diabetes, problem med högt kolesterol, hjärtsjukdomar, högt blodtryck och artrit. Oavsett om vi fetma uppsats en stillasittande eller aktiv livsstil räcker långt för att avgöra omfattningen av dessa sjukdomar i vår kropp. Fetma kan också orsakas på grund av genetiska faktorer, fetma uppsats. Kroppshormoner är också ansvariga för viktreglering. Familjehistoria och sociokulturella influenser spelar också en viktig roll för att uppnå fetma. Ibland är det i familjens gener på grund av vilka en person inte går upp i vikt oavsett hur mycket de äter. Snabbmatsställen finns överallt i städer och i varje hörn av gatan. Vi påverkas också av maten som visas för oss genom annonser.


Maten fetma uppsats annonseras på ett sådant sätt att det kommer att fresta oss att konsumera det. Vi kommer inte att tänka på om maten är hälsosam eller inte. Vilken typ av mat vi äter påverkas också av vår kultur. Vi konsumerar mat som är vanligt förekommande i vår kultur och vår region. Familjen spelar också en viktig roll i valet av livsmedel. De familjer som alltid föredrar hälsosam mat förblir i form. Men de som konsumerar högkalorimat har större chanser att få fetma. Fetma kan behandlas genom lämpliga livsstilsförändringar, korrekt medicinering och bariatrisk kirurgi, fetma uppsats. Ändringar fetma uppsats vår livsstil har mycket positiv effekt men det kan ta lite tid att anpassa sig till nya livsstilsförändringar.


Bra kostförändringar tillsammans med regelbunden träning och rätt mängd kaloriintag kommer att kontrollera och förebygga fetma. Men det är inte särskilt lätt att uppnå detta som visas genom annonser, fetma uppsats. En bra beslutsamhet fetma uppsats ett positivt sinnestillstånd hjälper till att uppnå bra resultat i snabbare takt. Vissa människor föredrar mediciner för att behandla fetma. Detta kan utföras genom att ta mediciner som antingen absorberar näringsämnena eller minskar ätandet. Bariatrisk kirurgi är den mest effektiva behandlingen för fetma. Magens lagringskapacitet blir mindre, fetma uppsats. Men ett beslut om detsamma bör fattas efter konsultationer med expertläkare och riskerna bör definitivt diskuteras.


Eftersom fetma har blivit ett stort problem i världen, lär människor idag sina barn om biverkningar av fetma från deras barndom. Det är en livslång åkomma. Det bör behandlas när du vet att din kropp går upp i vikt. Om barnet lider av övervikt redan från barndomen kan det bli farligt för barnet under vuxen ålder. Så, fetma uppsats, rätt kunskap måste ges vid rätt tidpunkt. Det bör finnas ordentliga matvanor och även regelbundna fysiska övningar, fetma uppsats. Ätstörningar kan behandlas genom lämpliga konsultationer och läkare ger råd. Men människor som lider av dessa störningar kommer att stå i konflikt med många idéer och tankar om sin hälsa. De kanske tvekar att besöka en läkare för att bli behandlad.


Även om det finns behandling fetma uppsats dessa störningar bör människor försöka hålla sig borta från felaktig livsstil och oregelbundna och obalanserade matvanor. I dagsläget har människor lätt tillgång till internet och de bör använda det väl. De kan lätt läsa från bloggar om näringsrikt fetma uppsats balanserade matvaror som är bra för kroppen. De kommer att hålla en person frisk. Rätt matintag tillsammans med övningar och ett positivt sinnestillstånd är viktiga faktorer för att hålla sig i form. Om bara personen fetma uppsats äter och det inte finns någon fysisk aktivitet i kroppen, då blir kroppen lat.


Detta kommer ytterligare att ge upphov till många hälsoproblem som kan förvandlas till enorma komplikationer med tiden. Det är alltså bättre att förebygga dem än att bota dem när man blir offer för livsstilssjukdomar. Det finns många sätt att upprätthålla en god hälsa. Några av dem är träning, att äta näringsrik mat, fetma uppsats en balanserad kost, regelbundet intag av vatten och förbli glad. Vårt samhälle utvecklas i en mycket snabb takt, vilket gör att ingen har tid att äta rätt mat. Detta är anledningen till att människor anpassar sig till att äta skräpmat, fetma uppsats, snabbmat som fetma uppsats helt ohälsosamt.


Om en person inte upprätthåller god hälsa, finns det chanser att de kommer att utveckla hjärtproblem, fetma, för mycket viktminskning eller viktuppgång och många andra vanliga sjukdomar och åkommor. Läsarinteraktioner Lämna ett svar Avbryt svar Din e-postadress kommer inte att publiceras, fetma uppsats. Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sekundär meny Hoppa till primär sidofält Hoppa till sidfot HEM KONTAKTA OSS Alla uppsatser JEE Huvudinnehållsförteckning. Lämna ett svar Avbryt svar Din e-postadress kommer inte att publiceras. Sidfot Populäraste uppsatser i mars Uppsats om föroreningar Uppsats om min skolas sommarsäsong Min favoritlärare Världsarvsdagen citerar min familj tal vikten av träd uppsats självbiografi av en penna ärlighet är den bästa policyuppsatsen uppsats om att bygga ett Indien min favoritbok uppsats på caa min favoritspelare självbiografi av ett flodfarväl fetma uppsats för klass 10 av klass 9 uppsats mina favoritlärarord internetinflytande på barn uppsats min favoritseriefigur.


Uppsats för studenter Uppsats för klass 1 till 5 studenter. Stipendier för studenter Klass 1 Studenter Stipendium Klass 2 Studenter Stipendium Klass 3 Studenter Stipendium Klass 4 Studenter Stipendium Klass 5 studenter Stipendium Klass 6 Studenter Stipendium Klass 7 studenter Stipendier Klass 8 Studenter Stipendium Klass 9 Studenter Stipendium Klass 10 Studenter Fetma uppsats Klass 11 Studentstipendium Klass 12 Studentstipendium Klass 11 Studentstipendium Klass 12 Studenter Fetma uppsats. HÅLL ANSLUTNING Facebook Instagram Pinterest Twitter. Stipendier Apj Abdul Kalam-stipendium Ashirwad-stipendium Bihar-stipendium Canara Bank-stipendium Colgate-stipendium Dr Ambedkar-stipendium E-distriktsstipendium Epass Karnataka-stipendium Fair And Lovely Scholarship Floridas John Mckay-stipendium Inspire Scholarship Jio-stipendium Karnataka minoritetsstipendium Lic-stipendium Maulana Azad-stipendium Medhavi-stipendium minoritetsstipendium Moma-stipendium Mp Stipendium Muslimsk minoritetsstipendium Nsp-stipendium Oasis-stipendium Obc-stipendium Odisha-stipendium Pfms-stipendium efter matrikelstipendium Fetma uppsats Matrikelstipendium Prerana-stipendium Premiärministerstipendium Rajasthan-stipendium Santoor-stipendium Sitaram Jindal-stipendium Ssp-stipendium Swami Vivekananda-stipendium Ts Epass-stipendium Up-stipendium Vidhyasaarathi-stipendium Wbmdfc-stipendium West Bengal Minority Scholarship.





filmstudieuppsats



Med enkel tillgång på mat misslyckas människor med att skilja mellan vad som är hälsosamt och vad som inte är det. De misslyckas med att titta igenom vilken mat som passar deras kroppstyp och vad som inte gör det. Konsumtion av överflödig mat lagras som fett i våra kroppar. Ökat fett får vår kropp att se skrymmande ut, utan ordentlig form och leder till överskottslagring av lipider i musklerna. Detta har blivit en viktig orsak till alla hälsoproblem i världen idag. Genom att beräkna BMI kan vi enkelt konstatera om en person är underviktig, normal eller överviktig. Det kan finnas hälsokomplikationer från cancer, diabetes, problem med högt kolesterol, hjärtsjukdomar, högt blodtryck och artrit. Huruvida vi har en stillasittande eller aktiv livsstil räcker långt för att avgöra omfattningen av dessa sjukdomar i vår kropp.


Fetma kan också orsakas på grund av genetiska faktorer. Kroppshormoner är också ansvariga för viktreglering. Familjehistoria och sociokulturella influenser spelar också en viktig roll för att uppnå fetma. Ibland är det i familjens gener på grund av vilka en person inte går upp i vikt oavsett hur mycket de äter. Snabbmatsställen finns överallt i städer och i varje hörn av gatan. Vi påverkas också av maten som visas för oss genom annonser. Maten annonseras på ett sådant sätt att det kommer att fresta oss att konsumera den. Vi kommer inte att tänka på om maten är hälsosam eller inte. Vilken typ av mat vi äter påverkas också av vår kultur. Vi konsumerar mat som är vanligt förekommande i vår kultur och vår region.


Familjen spelar också en viktig roll i valet av livsmedel. De familjer som alltid föredrar hälsosam mat förblir i form. Men de som konsumerar högkalorimat har större chanser att få fetma. Fetma kan behandlas genom lämpliga livsstilsförändringar, korrekt medicinering och bariatrisk kirurgi. Ändringar i vår livsstil har mycket positiv effekt men det kan ta lite tid att anpassa sig till nya livsstilsförändringar. Bra kostförändringar tillsammans med regelbunden träning och rätt mängd kaloriintag kommer att kontrollera och förebygga fetma. Men det är inte särskilt lätt att uppnå detta som visas genom annonser. En god beslutsamhet och ett positivt sinnestillstånd hjälper till att uppnå bra resultat i snabbare takt.


Vissa människor föredrar mediciner för att behandla fetma. Detta kan utföras genom att ta mediciner som antingen absorberar näringsämnena eller minskar ätandet. Bariatrisk kirurgi är den mest effektiva behandlingen för fetma. Magens lagringskapacitet blir mindre. Men ett beslut om detsamma bör fattas efter konsultationer med expertläkare och riskerna bör definitivt diskuteras. Eftersom fetma har blivit ett stort problem i världen, lär människor idag sina barn om biverkningar av fetma från deras barndom. Det är en livslång åkomma. Det bör behandlas när du vet att din kropp går upp i vikt. Om barnet lider av övervikt redan från barndomen kan det bli farligt för barnet under vuxen ålder.


Så rätt kunskap måste ges vid rätt tidpunkt. Det bör finnas ordentliga matvanor och även regelbundna fysiska övningar. Ätstörningar kan behandlas genom lämpliga konsultationer och läkare ger råd. Men människor som lider av dessa störningar kommer att stå i konflikt med många idéer och tankar om sin hälsa. De kanske tvekar att besöka en läkare för att bli behandlad. Även om det finns behandling för dessa störningar, bör människor försöka hålla sig borta från felaktig livsstil och oregelbundna och obalanserade matvanor. I dagsläget har människor lätt tillgång till internet och de bör använda det väl. I de flesta fall orsakas fetma genom en kombination av genetisk mottaglighet, brist på eller otillräcklig fysisk aktivitet, överdrivet intag av mat.


Vissa fall av fetma orsakas främst av psykisk störning, mediciner, endokrina störningar eller gener. Det finns inga medicinska data som stöder det faktum att personer som lider av fetma äter väldigt lite men går upp mycket i vikt på grund av långsammare ämnesomsättning. Det har upptäckts att en överviktig person vanligtvis förbrukar mycket mer energi än andra människor som ett resultat av den energi som krävs för att bibehålla en ökad kroppsmassa. Det är mycket möjligt att förebygga fetma med en kombination av personliga val och sociala förändringar. De stora behandlingarna är träning och kostomläggning.


Vi kan förbättra kvaliteten på vår kost genom att minska vår konsumtion av livsmedel som är energitäta som de som innehåller mycket socker eller fett och genom att försöka öka vårt intag av kostfiber. Vi kan också komplettera lämplig diet med användning av mediciner för att hjälpa till att minska aptiten och minska upptaget av fett. Fetma är den främsta orsaken till ohälsa och dödsfall över hela världen som kan förebyggas. Graden av fetma hos barn och vuxna har ökat drastiskt. I , visade sig hela 12 procent av vuxna, vilket är cirka miljoner och cirka miljoner barn runt om i världen, vara överviktiga.


Man har också upptäckt att kvinnor är mer överviktiga än män. Många statliga och privata institutioner och organ har sagt att fetma är högst upp på listan över de svåraste och allvarligaste problemen med folkhälsan som vi har i världen idag. I den värld vi lever idag sker det mycket stigmatisering av överviktiga människor. Vi vet alla hur oroande problemet med fetma verkligen är. Det är främst en form av ett medicinskt tillstånd där kroppen tenderar att ackumulera överflödigt fett vilket i sin tur har negativa återverkningar på en individs hälsa.


Med tanke på den nuvarande livsstilen och koststilen har det blivit vanligare än någonsin. Allt fler får diagnosen fetma. Det är så utbrett att det har betecknats som en epidemi i USA. De som lider av fetma löper en mycket högre risk för diabetes, hjärtsjukdomar och till och med cancer. För att få en djupare förståelse för fetma är det viktigt att lära sig vad de viktigaste orsakerna till fetma är. I en lekman term, om din kaloriförbrukning överstiger vad du förbränner på grund av dagliga aktiviteter och övningar, kommer det sannolikt att leda till fetma.


Det orsakas under en längre tidsperiod när ditt kaloriintag fortsätter att överstiga de förbrända kalorierna. Om din kost tenderar att vara rik på fett och innehåller massivt kaloriintag, är du redo att lida av fetma. Med de flesta människor som håller fast vid sina skrivbordsjobb och lever en stillasittande livsstil, tenderar kroppen att lätt bli överviktig. Naturligtvis har det genetiska ramverket mycket att göra med fetma. Om dina föräldrar är överviktiga är chansen att du är överviktig ganska stor. Den vikt som kvinnor går upp under sin graviditet kan vara mycket svår att tappa och detta är ofta en av de främsta orsakerna till fetma.


Om du inte får tillräckligt med sömn kan det ha en inverkan på hormonerna som kan utlösa hungersignaler. Sammantaget tenderar dessa kopplade händelser att göra dig överviktig. Det finns flera hormonella förändringar som är kända för att vara direkta orsaker till fetma. Obalansen i det sköldkörtelstimulerande hormonet är till exempel en av nyckelfaktorerna när det kommer till fetma. Hur konstigt det än kan låta så är behandlingen för fetma väldigt enkel. Allt du behöver göra är att följa rätt diet och backa upp den med en tillräcklig mängd motion. Om du kan lyckas med det kommer det att ge dig det perfekta försprånget på din resa att komma i form och ta farväl av fetma.


Det finns många olika typer och stilar av dietplaner för fetma som är tillgängliga. Du kan välja den som du tycker passar. Vi rekommenderar att du inte väljer kraschdiet eftersom det är känt för att ha flera återverkningar och kan göra din kropp fruktansvärt svag. Nyckeln här är att hålla sig till en balanserad kost som kan hjälpa dig att behålla de essentiella näringsämnena, mineralerna och vitaminerna och ta bort oönskade fetter och kolhydrater. Precis som kosten finns det flera träningsplaner för fetma som finns tillgängliga. Det är upp till dig att ta reda på vilken av träningsplanerna som verkar vara lämpliga för dig.


Välj konditionsträning och dansrutiner som Zumba för att få bort den oönskade kroppsvikten. Yoga är ännu en metod för att bli av med fetma. Så, följ en blandning av dessa och du kommer att kunna ta itu med besväret med fetma på nolltid. Vi tror att att följa dessa tips hjälper dig att bli av med fetma och hålla dig i form. Fetma och övervikt är ett av de största hälsoproblemen i världen på grund av den påverkan det har på individers liv. BMI beräknas utifrån kroppsvikt och längd och det är olika för alla individer. Fetma har fastställts som en riskfaktor för många sjukdomar. Det beror på kostvanor, genetik och livsstilsvanor inklusive fysisk inaktivitet.


Fetma kan förebyggas så att individer inte får allvarliga komplikationer och hälsoproblem. Kroniska sjukdomar som diabetes, hjärtsjukdomar och relaterar till fetma när det gäller orsaker och komplikationer. Fetma är inte bara ett resultat av livsstilsvanor som de flesta uttrycker det. Det finns andra viktiga faktorer som påverkar fetma. Genetik är en av dessa faktorer. En person kan födas med gener som predisponerar dem för fetma och de kommer också att ha svårt att gå ner i vikt eftersom det är en medfödd faktor. Miljön påverkar också fetma eftersom kosten är liknande i vissa omgivningar. I vissa miljöer, som skolan, är maten tillgänglig snabbmat och chanserna att få hälsosam mat är mycket låga, vilket leder till fetma.


Dessutom är fysisk inaktivitet en miljöfaktor för fetma eftersom vissa platser inte har några fält eller spår där människor kan jogga eller kanske platsen är väldigt osäker och människor sällan går ut för att träna. Psykisk hälsa påverkar individers matvanor. Det finns en vana att äta stress när en person är deprimerad och det kan resultera i övervikt eller fetma om personen förblir ohälsosam under lång tid. Individers allmänna hälsa har också betydelse. Om en person mår dåligt och ordineras med steroider, kan de bli överviktiga. Steroidläkemedel möjliggör viktökning som en bieffekt.


Fetma är ett hälsoproblem eftersom dess komplikationer är allvarliga. Betydande sociala och hälsoproblem upplevs av överviktiga personer. Socialt kommer de att bli mobbade och deras självkänsla blir låg då de kommer att uppfatta sig själva som ovärdiga. Kroniska sjukdomar som diabetes beror på fetma. Diabetes typ 2 har varit direkt kopplad till fetma. Detta tillstånd involverar ökat blodsocker i kroppen och kroppsceller svarar inte på insulin som de borde. Insulinet i kroppen kan också vara otillräckligt på grund av minskad produktion. Höga blodsockerkoncentrationer resulterar i symtom som frekvent hunger, törst och urinering. Symtomen på komplicerade stadier av diabetes typ 2 inkluderar synförlust, njursvikt och hjärtsvikt och så småningom döden.


Vikten av att ha ett normalt BMI är kroppens förmåga att kontrollera blodsockret. En annan komplikation är det förhöjda blodtrycket. Fetma har definierats som för mycket kroppsfett. Kroppsfettet ansamlas i blodkärlen och gör dem smala. Trånga blodkärl gör att blodtrycket stiger. Förhöjt blodtryck gör att hjärtat börjar misslyckas med sina fysiologiska funktioner. Hjärtsvikt är slutresultatet i detta tillstånd av ökat blodtryck. Det finns en signifikant ökning av kolesterol i blodet hos personer som är överviktiga. Höga kolesterolnivåer i blodet orsakar avlagring av fett i olika delar av kroppen och organ.


Avlagring av fett i hjärtat och blodkärlen leder till hjärtsjukdomar. Det finns andra tillstånd som beror på hyperkolesterolemi. Andra kroniska sjukdomar som cancer kan också uppstå från fetma eftersom inflammation i kroppsceller och vävnader uppstår för att lagra fett hos överviktiga personer. Detta kan resultera i onormal tillväxt och förändring av cellmorfologi. De onormala utväxterna kan vara cancer. För personer som riskerar att utveckla fetma kan förebyggande metoder implementeras. Förebyggande åtgärder inkluderade en hälsosam kost och fysisk aktivitet.


Dieten och fysiska aktivitetsmönstren bör vara regelbundna och realiserbara för att undvika påfrestningar som kan resultera i komplikationer. Vissa riskfaktorer för fetma är icke-modifierbara, till exempel genetik. När en person är genetiskt predisponerad kan livsstilsförändringarna ha hjälp. För de individer som redan är överviktiga kan de arbeta med viktminskning genom hälsosam kost och fysisk träning. Sammanfattningsvis är fetma verkligen ett stort hälsoproblem eftersom hälsokomplikationerna är mycket allvarliga. Faktorer som påverkar fetma är både modifierbara och icke-modifierbara. Hanteringen av fetma kretsar kring kost och fysisk aktivitet och därför är det viktigt att hålla sig i form.


Förr i tiden drabbade fetma endast vuxna. Men för närvarande har fetma blivit ett världsomspännande problem som också drabbar barnen. Fetma kan bero på genetiska faktorer. Den andra anledningen är att ha en dålig livsstil. Nu finns det en mängd olika faktorer som faller under kategorin dålig livsstil. En överdriven kost, dvs. Det behöver inte sägas att de extra kalorierna ändras till fett och orsakar fetma. Skräpmat, stekt mat, raffinerad mat med höga fetter och socker är också ansvariga för att orsaka fetma hos både vuxna och barn. Brist på fysisk aktivitet förhindrar förbränning av extra kalorier, återigen, vilket leder oss alla till fetmans väg.


Men ibland kan det också finnas indirekta orsaker till fetma. De sekundära orsakerna kan vara relaterade till vår mentala och psykologiska hälsa. Depression, ångest, stress och känslomässiga problem är välkända faktorer för fetma. Fysiska åkommor som hypotyreos, cystor på äggstockarna och diabetes komplicerar ofta det fysiska tillståndet och spelar en stor roll i onormal viktökning. Dessutom har vissa mediciner, såsom steroider, antidepressiva medel och p-piller, setts störa kroppens metaboliska aktiviteter. Som ett resultat kan långvarig användning av sådana läkemedel orsaka fetma. Utöver det är regelbunden konsumtion av alkohol och rökning också kopplat till tillståndet övervikt.


På ytan kan fetma se ut som ett enda problem. Men i verkligheten är det mor till flera stora hälsoproblem. Fetma betyder helt enkelt överdriven fettavlagring i vår kropp inklusive artärerna. Den drastiska konsekvensen av så höga kolesterolvärden visar sig i form av hjärtinfarkter och andra livshotande hjärtbesvär. Fettavlagringen hämmar även artärernas elasticitet. Det betyder att fetma kan orsaka förödelse i vår kropp genom att ändra blodtrycket till ett onormalt intervall. Och detta är bara toppen av isberget. Fetma är känt för att skapa en oändlig lista med problem. I extrema fall ger denna sjukdom upphov till akuta sjukdomar som diabetes och cancer.


Viktökningen på grund av fetma sätter stor press på kroppens ben, särskilt benen. Detta gör i sin tur våra ben svaga och stör deras smidiga rörelse. En person som lider av fetma har också högre chanser att utveckla infertilitetsproblem och sömnproblem. Många överviktiga människor kämpar också med andningsproblem. I kronisk form kan tillståndet växa till astma. De psykologiska effekterna av fetma är ett annat allvarligt ämne. Man kan säga att fetma och depression bildar en slinga. Det enklaste och mest effektiva sättet, till att börja med, är att ändra vår kost. Det finns två faktorer att ta hänsyn till i kostplanen. Först är vad och vad man inte ska äta. För det andra är hur mycket man ska äta. Om du verkligen vill bli av med fetma, inkludera fler och fler gröna grönsaker i din kost.


Spenat, bönor, grönkål, broccoli, blomkål, sparris m.m. Andra hälsosammare alternativ är svamp, pumpa, rödbetor och sötpotatis, etc. Satsa på färsk frukt, särskilt citrusfrukter och bär. Apelsiner, vindruvor, granatäpple, ananas, körsbär, jordgubbar, lime och tranbär är bra för kroppen. De har låg sockerhalt och är också till hjälp för att stärka vårt immunförsvar. Att äta hela frukten är ett mer föredraget sätt jämfört med att sluka fruktjuicerna. Frukter, när de äts hela, har mer fibrer och mindre socker. Att äta en stor skål med sallad är också bra för att hantera fetmaproblemet. En sallad som innehåller fiberrika livsmedel som morötter, rädisor, sallad, tomater, fungerar bättre på att stilla hungern utan risk för viktökning.


En proteinrik kost av ägg, fisk, magert kött, etc. Ta tillräckligt med omega-fettsyror. Kom ihåg att dricka mycket vatten. Att hålla sig hydrerad är ett smart sätt att undvika att äta för mycket. Vatten hjälper också till att ta bort gifter och överflödigt fett från kroppen. Undvik så mycket som möjligt fett, socker, raffinerat mjöl och fet mat för att hålla vikten under kontroll. Kontrollera din portionsstorlek.

No comments:

Post a Comment