Friday, December 24, 2021

Essä om martin luther king jr

Essä om martin luther king jr



grundlag och rösträtt Essä om martin luther king jr Tillägg till U. Han gick i segregerade skolor i Georgia och var toppen av sin klass och tog examen vid en ålder av I Montgomery City, Alabama State, USA brukade det finnas olika platser i en buss för vita och svarta. Varför är de närvarande i ett land med förmodad jämlikhet för alla män? Många svarta sydafrikaner använde Dr.





Forskning om Martin Luther King Jr



Martin Luther King Jr. spelat en betydande roll i arbetet för universella medborgerliga rättigheter i USA. Målet med denna tidning är att visa en mer rundad Martin Luther King Jr. som många inte känner till. Detta kommer också att undersökas. Få dina uppdrag gjorda av riktiga proffs. Spara din dyrbara tid och öka dina betyg med lätthet. Fyll bara i dina HW-krav så kan du lita på oss! Se Martin Luther King, Jr. King var en produkt av sin miljö. Han växte upp med rasism och det var hans strävan att få slut på rasism och medborgerliga rättigheter som styrde hans vuxna liv.


En titt på Dr. King var välutbildad och använde sin utbildning för att hjälpa till med medborgarrättsrörelsen i USA. Många svarta sydafrikaner använde Dr. Ingen respektlöshet är avsedd utan snarare förståelse för hur raserna hänvisade till varandra och sig själva vid den tidsperioden. Den unge Martin King Jr. föddes i Atlanta, Georgia den 15 januari. Han föddes i en familj som hade djupa rötter i Georgia. Hans mamma, pappa och båda farföräldrar föddes i Georgia, uppsats om martin luther king jr. Census rapporterade att han bodde med sina föräldrar, Martin L. King Sr. Familjen King bodde i en övervägande svart stadsdel på Auburn Avenue som heter Sweet Auburn i Atlanta. Denna stadsdel bestod av rika svarta familjer och var en av de mest välmående svarta kvarteren i USA.


För mer hjälp, utnyttja vår pool av professionella skribenter och få experttjänster för uppsatsredigering! Varje kväll fick ett barn i uppdrag att läsa en bibelvers innan familjen åt sin middag, uppsats om martin luther king jr. Utbildning var viktigt i familjen King där barnen uppmuntrades att lära sig spela piano och läsa. Ebenezer Baptist Church låg granne med Kingfamiljens hem på Auburn Avenue. Martin höll sin första predikan i kyrkan när han var 17 år. King Family delade sina rötter med andra svarta familjer i djupa södern. Inbördeskriget gav deras förfäder frihet från slaveri Essä om martin luther king jr Tillägg till U. Konstitutionellt skydd enligt lagen fjortonde tillägget till U.


Konstitutionen och rösträtten Femtonde tillägget till U.S. Tyvärr upprätthölls Jim Crow-lagar i hela södra den vita befolkningen i söder. Många svarta levde under Jim Crow-lagarna utan att protestera förrän efter andra världskriget. Många svarta hade tjänstgjort i segregerade enheter i de väpnade styrkorna och utsattes för europeisk kultur som inte segregerade baserat på ras. Dessa svarta militärer återvände till USA, och dess segregation, och började kämpa för sina medborgerliga rättigheter. Denna mer organiserade medborgarrättsrörelse kom till när Martin King var en ung gymnasieelev i Atlanta Public Schools.


Unge Martin gick på de segregerade Atlanta Public Schools innan han begav sig till college. Han gick på Morehouse College, en institution i Atlanta som historiskt är känd för utbildade unga svarta män. Han tog examen från Morehouse i King ordinerades i ministeriet för National Baptist Church. Han gick sedan på Crozer Theological Seminary i Chester, Pennsylvania innan han gick på Boston University där han doktorerade i At Crozer King kom under vård av Dr. Joseph Pius Barbour som hade gått i Morehouse med Martin Luther King Sr. Barbour fungerade som ett annat exempel, uppsats om martin luther king jr, för Martin, om hur en svart pastor ska ta hand om sin kyrka.


Den unge Martin var ofta över på Barbours hem för att äta middag och besökte Calvary Baptist Church där Dr. Barbour var pastor. Den unge kungen var söndagsskollärare i kyrkan under sin treåriga vistelse på Crozer. Som sagt tidigare gick Martin King i segregerade skolor och ett helt svart college Morehouse. Hans vistelse på Crozer var hans första erfarenhet i en integrerad skola. Svarta studenter och vita studenter gick på högskolan tillsammans. Men Barbours erbjöd extra klasser till de svarta studenterna på seminariet. Tanken bakom de extra klasserna var att förbereda eleverna, som King, för påfrestningarna vid Boston University där de skulle uppleva stela akademiska tester.


Den nyutexaminerade Dr. King tog med sig mer än en doktorsexamen hem till Atlanta. Medan han var på Boston University träffade han en ung Coretta Scott som studerade vid New England Conservatory i Boston. Paret flyttade sedan till Montgomery, Alabama där Dr. King var pastorad i Dexter Avenue Baptist Church. King och Coretta fick fyra barn: Yolanda, Martin Luther III, Dexter och Bernice. Medan han var i Boston, Dr. King hade studerat Henry David Thoreaus och Mahatma Gandhis läror. Han slogs av effektiviteten av ickevåldsam civil olydnad och lärde ut den metoden för dem som ville lyssna. Som det visade sig användes ickevåld medborgerlig olydnad i stor utsträckning under Civil Rights Movement. Strax efter, Dr. King träffade medlemmar av NAACP.


Som ett resultat av mötet uppmuntrades svarta att bojkotta stadsbussarna i Montgomery. King valdes till president för Montgomery Improvement Association och från och med nu var hans liv i fara. Som ett resultat av bojkotten, som varade i ungefär ett år, upphörde de segregerade sittplatserna. Det dröjde tills Högsta domstolen slog fast att segregationslagarna i Montgomery var grundlagsstridiga innan bojkotten slutade framgångsrikt. Detta var en stor seger för södra svarta och var det som först satte Dr. Kung i rampljuset. Essä om martin luther king jr bojkotten, uppsats om martin luther king jr, Dr. King började resa för att hålla tal om medborgerliga rättigheter och segregation. King anslöt sig till raden av andra medborgarrättsaktivister, några från Southern Christian Leadership Conference som också reste runt och höll liknande tal för medlemmar av svarta samhällen.


Många kom för att lyssna på talen, inklusive vita som stödde Civil Rights Movement. Under King och andra ministrar bildade Southern Christian Leadership Conference SCLC. Inte långt efter att SCLC bildades Dr. King valdes till ordförande för organisationen. Det var också under detta turbulenta år som Dr. King fick tillfälle att träffa vicepresident Nixon. Han träffade också president Eisenhower ungefär ett år senare. Det verkade som om dessa möten inte var mer än fototillfällen eftersom ingenting kom från dem. King trakasserades regelbundet, arresterades och fängslades. Medan han satt i fängelse i Birmingham Alabama skrev han ett brev som innehöll följande citat:.


Dessa händelser påverkade inte Dr. Kung uppsats om martin luther king jr hans uppdrag att främja ickevåld medborgerlig olydnad för att få de medborgerliga rättigheter som svarta hade rätt till. Även under denna period Dr. King reste ständigt och höll tal om rösträtt och ickevåldsam civil olydnad. King undervisade ständigt om civil olydnad utan våld. Han hade lärt sig om den här typen av protester genom att läsa om Mahatma Gandhi. När Dr. King blev inbjuden att besöka Indien av dess dåvarande premiärminister Jawaharial Nehru, han hoppade på tillfället och besökte Indien med sin fru Coretta. När han återvände fick han veta att den ickevåldsamma civila olydnaden som han förespråkade besvarades uppsats om martin luther king jr vitas våld, uppsats om martin luther king jr.


Han behövde bara läsa tidningarna och titta på tv för att se hur saker och ting hade exploderat i hans frånvaro. Han fortsatte att förespråka för civil olydnad utan våld. I familjen King flyttade till Dr. King var medpastor i Ebenezer Baptist Church. Detta uppsats om martin luther king jr hade varit i familjen så att säga. Hans far hade varit pastor i kyrkan sedan hans farfar hade lämnat den vidare till honom





uf ansökan uppsats



Även under denna period Dr. King reste ständigt och höll tal om rösträtt och ickevåldsam civil olydnad. King undervisade ständigt om civil olydnad utan våld. Han hade lärt sig om den här typen av protester genom att läsa om Mahatma Gandhi. När Dr. King blev inbjuden att besöka Indien av dess dåvarande premiärminister Jawaharial Nehru, han hoppade på tillfället och besökte Indien med sin fru Coretta. När han återvände fick han veta att den ickevåldsamma civila olydnaden som han förespråkade besvarades med våld av vita. Han behövde bara läsa tidningarna och titta på tv för att se hur saker och ting hade exploderat i hans frånvaro.


Han fortsatte att förespråka för civil olydnad utan våld. I familjen King flyttade till Dr. King var medpastor i Ebenezer Baptist Church. Den här kyrkan hade varit i familjen så att säga. Hans far hade varit pastor i kyrkan sedan hans farfar lämnade det vidare till honom i Det verkade som den uppenbara utvecklingen av kyrkans ledning till Dr. I Greensboro, North Carolina, värmdes det upp i kampen för medborgerliga rättigheter. Deras exempel på ickevåldsprotester spred sig över söder. King bjöd in sittande studentledare att träffas och samordna sina ansträngningar. Återigen, Dr. King förespråkade civil olydnad utan våld. Ett annat resultat av mötet med dessa studenter var inrättandet av Student Nonviolent Coordinating Committee SNCC. Dessa sittande ledare fick ofta sällskap av vita sympatisörer.


Det finns en sak som alla kan vara överens om: Dr. King hade en gåva när det kom till talskrivning och att leverera till en publik. King var en karismatisk ledare vars tal arbetade för att föra människor samman för medborgerliga rättigheter. Karismatiska ledare har stor charm eller inflytande. Tillsammans med hans välskrivna tal drog hans karisma människor samman under medborgerliga rättigheter. På grund av hans ledarskapsförmåga lyssnade studenter och andra svarta från söder till hans strävan efter ickevåldslös civil olydnad. Under ett tal som syftar till att dra människor samman under en gemensam sak citeras han som att säga:. En av Dr. Insamlingen av individer på köpcentret mellan Lincoln Memorial och Washington-monumentet var där för att stödja lika rättvisa för alla.


De lyssnade på många tal den dagen. Och så lyssnade de på Dr. King använde allt han hade lärt sig genom åren för att sätta ihop ett tal som skulle dra människor samman. King använde flera litterära tekniker som ofta används i poesi och noveller. Publiken lämnade talet med delar som de kunde hålla fast vid på grund av upprepningen och användningen av nyckelord. King fortsatte att använda upprepning i sitt tal, vilket framgår här:. Återigen, denna användning av upprepning hjälper till att göra poängen att Dr. King ville betona. King använde liknande upprepningar genom hela sitt tal. Den upprepning som är mest ihågkommen är:. King använde denna fras åtta gånger i sitt tal för att betona vad färgade människor borde se fram emot och arbeta hårt för – lika rättigheter för alla.


King citerade U. Constitution i hans tal också:. Äntligen fria! Tack gode Gud Allsmäktige, vi är äntligen fria! Efter att Dr. Många tror att detta var det första talet där Dr. Faktum är att det första talet av detta slag ägde rum i Detroit, Michigan i juni den 23 juni. King gick med i en marsch som firade det rasistiska våldet som hade inträffat tjugo år tidigare i staden. Andra som marscherade med Dr. King inkluderade United Auto Workers president Walther Reuther, tidigare guvernör Swainson och Detroits borgmästare Jerome Cavanaugh.


Vid denna marsch, Dr. King talade till publiken med ett tal som inkluderade en betoning på att upphöra med segregationen. King berättade också för publiken om sin dröm:. 23 juni Detroit. King återvände till Detroit för att hålla ett tal om medborgerliga rättigheter. Det offentliga forumet hölls faktiskt i Grosse Point, Michigan, och inkluderade många talare. Mest anmärkningsvärt var Dr. King och Julian Bond. Många kom bara för att lyssna på kung. King gjorde en poäng av att inte bara driva på medborgerliga rättigheter och lika möjligheter för alla i djupa södern, utan också i amerikanska innerstäder där många svarta amerikaner bodde och arbetade. Liksom många viktiga ledare i sin tid, Dr. King hade åsikter om konflikten i Vietnam. Hans ståndpunkt var mot kriget. Trots att han var emot kriget, Dr.


King hade tillfälle att träffa president Johnson. Under mötet med Johnson Dr. De två avbildades i djupgående diskussioner som var och en gav ett uppriktigt öra åt den andra rösten. Många som arbetade med Dr. King kände att han blev mer radikal mot slutet av sitt liv. Det har till och med föreslagits att King kan ha förutspått ett eventuellt lönnmord på människor inom Southern Christian Leadership Conference. På ett sätt verkade det som om Dr. Han hade den radikala åsikten att hela det amerikanska samhället behövde omstruktureras. Det är intressant att notera att King under sina sista dagar uttryckte vad han trodde skulle hända under mars i Washington.


Han trodde att marscharna skulle mötas av federala trupper som skulle döda många inklusive honom. Han var mycket förvånad över att inga större konfrontationer ägde rum. Vår vetenskapliga kraft har gått ifrån vår andliga kraft. Dr Martin Luther King, Jr. By King stod inför en motreaktion av negativa åsikter från vita som bodde i förorter och arbetarkvarter i både norr och söder. Med så mycket bra skrivet om Dr. King, det är förvånande att det finns negativa kommentarer om Dr. Han var inte en Gud eller profet utan en man som kunde göra misstag. På grund av allt gott han gjorde är det väldigt svårt att föreställa sig att Dr. King kunde göra vad som helst dåligt. Där fanns Dr. King anklagad för sexuella eskapader. King anklagas för plagiat. Och där var Dr.


Kung som var en syndare precis som vi andra. Civil Rights Movement behövde den perfekta mannen för att representera och driva på saken. King är ihågkommen för allt han gjorde och är en amerikansk ikon för det. Men när negativitet dyker upp måste vi komma ihåg att han bara var en man. King var så säker på att han skulle bli mördad och att federala trupper skulle orsaka en blodig konflikt när marschen mot Washington inträffade. Han var förvånad men inte villig att släppa tanken på att han, eller andra i medborgarrättsrörelsen, kunde dödas. Han hade velat att medlemmarna i SCLC skulle upprätta ett ledarskapssystem så att om någon dödades kunde en annan snabbt ta över så att medborgarrättsrörelsen kunde fortsätta. I februari två månader innan han mördades talade han till församlingen i Ebenezer Baptist Church och frågade församlingen:.


Och om du får någon att hålla lovtalan, säg åt dem att inte prata för länge. Säg till dem att inte nämna att jag har en Nobel. Säg åt dem att inte nämna var jag gick i skolan. försökte ge sitt liv för att tjäna andra. försökte älska någon. Jag vill att du ska säga den dagen att jag försökte ha rätt i krigsfrågan. Jag vill att du ska kunna säga att jag försökte mata de hungriga. Jag vill att du ska kunna säga att jag försökte i mitt liv att klä dem som var nakna. Den här mannen, med så stor tro på Gud, verkade förutsäga sitt mord. Den 4 april av Dr. King, 39 år gammal, i Memphis för att stödja svarta sanitetsarbetares sak, sköts medan han stod på en balkong utanför sitt rum på Lorraine Hotel.


Han dog senare på ett Memphis sjukhus. James Earl Ray fångades snabbt och identifierades som skytten. Det finns konspirationsteorier men Ray insisterade på att han arbetade ensam. Vad händer om Dr. King levde idag? Skulle han se framsteg i USA? Han skulle verkligen lägga märke till och vara stolt över våra helt integrerade väpnade styrkor, integrerade högskolor och universitet och integrerade stadsdelar. Han skulle vara djupt besviken över illegitimiteten bland afroamerikaner och över fattigdomen i allmänhet. USA har verkligen gjort framsteg under de senaste 40 åren sedan hans mord.


Men landet har så många rasrelaterade problem. Det finns solnedgångens oskrivna lagar som innebär att inga afroamerikaner kan vara i stan efter mörkrets inbrott. Det finns de missuppfattningar folk har om att unga afroamerikanska män är tjuvar. Det finns de som stirrar på unga afroamerikanska män medan de håller hårt i sin handväska, plånbok eller handväska. Coretta Scott King är krediterad för att ha drivit framåt med Dr. Fyra dagar efter att hennes man dödades åkte hon tillbaka till Memphis för att delta i den marsch som Dr. King hade organiserat. Coretta gick framåt i rampljuset för att fortsätta det arbete som hennes man startade.


King var en välutbildad och vältalande kvinna som började tala emot kriget i Vietnam. Hon kallade det:. King var ansvarig för att skapa Coalition of Conscious som sponsrade 20-årsdagen av mars i Washington i Coretta Scott King fortsatte som en stark förespråkare för de förtryckta i USA och utomlands fram till hennes död den 30 januari. Hennes arv inkluderar erkännande som civil rättighetsledare i sin egen rätt. är fortfarande närvarande i hjärtan och sinnen hos dem som kände honom. När de åldras får de yngre generationerna i uppgift att hålla hans arv vid liv. I Washington D. det finns planer på att bygga ett nationellt minnesmärke för att hedra Dr. Planen för minnesmärket visar att dess läge är strax sydost från Washington Memorial och sydväst om Jefferson Memorial.


Linjer dragna mellan de tre minnesmärkena skulle bilda en triangel. Minnesmärket kommer att innehålla fyra element och ett besökscenter. De fyra elementen är the Mountain of Dispair, Water Wall of Quotes, Stone of Hope och Niches for Reflection. I Atlanta, Georgia, uppmärksammar King Center både Dr. King och hans fru Coretta. Coretta Scott King startade King Center efter att hennes man mördades i Memphis. Besökare hälsas med detta uttalande:. The King Center, som grundades av Coretta Scott King, är det officiella, levande minnesmärket tillägnat främjandet av arvet efter Dr. Martin Luther King, Jr. King Center erbjuder många utbildningsprogram som fortsätter att lära ut vad Martin Luther King Jr.


hade undervisat och levt under sina korta 39 år. Några av de program som erbjuds inkluderar:. var mannen för jobbet. Hans föräldrar såg till att han var välutbildad, vältalande och väluppfostrad. Han lämnade hemmet till college redo att lära sig. Han gick in i forskarskolans integrerade värld och blev minister i National Baptist Church. Han gifte sig och flyttade till Alabama för att vara pastor i sin första Church Dexter Avenue Baptist Church. Det finns många ord som kan användas för att beskriva Dr. King: karismatisk, ledare, kärleksfull make, doktor, och listan fortsätter. Det finns de som har skrivit om Dr. Men de människorna måste påminnas om att han inte var en Gud eller profet utan en man som syndade som vi andra. Han var rätt man vid rätt tidpunkt. Hans prägel på amerikansk historia är betydande. Hans dröm fortsätter.


Bokrecension. I den afroamerikanska kvinnan Rosa Parks från Montgomery vägrade att avstå från sin plats och ge den en vit passagerare i kollektivtrafiken; följaktligen greps hon. Vid den tiden har indignerade afroamerikaner skapat föreningen för att organisera en bojkott av stadsbusssystemet, och Martin Luther King var ledare för det. Vi visade det slående tålamodet i många år. Vi kom hit för att bli av med detta tålamod och få frihet och rättvisa. I Högsta domstolen för US avslog en finalattraktionskraft av staden. Härigenom blev King en figur av nationell skala till följd av bojkotten.


Utan tvekan har den övertygande närvaron och de oöverträffade oratoriska färdigheterna väckt allmänhetens uppmärksamhet, vilket fått vita människor att stödja honom och uttrycka sin sympati. Monologen levererades till tusen publik under mars på Washington för jobb och frihet. Faktum är att denna protest är en av de största demonstrationerna i huvudstaden. Tydligen var talet av Martin Luther King en katalysator för medborgarrättsrörelsen i USA. Som ett resultat har denna rörelse helt förändrat det dagliga sociala livet i landet. Martin Luther King organiserade talet i predikans stil och struktur, som liknade hans framförande under gudstjänsterna. Det speciella med Kings tal är ett stort antal metaforer och användningen av oväntade ord, jämförelser och idéer.


King använde religiös fraseologi som hade en betydande inverkan på uppfattningen av information. Dessutom, genom hela hans tal, kan man lägga märke till en metaforisk konnotation Hansen. Faktum är att det finns fyra egenskaper inneboende i Martin Luther Kings tal, såsom vältalighet, passion, meningsfullhet och trovärdighet. King sa: "Vi kan inte släcka frihetstörsten genom att dricka bitterheten och hatet ur skålen! American Society of oratory har erkänt detta tal som det bästa och mest kända under 1900-talet. King, King har skapat ett av de mest betydelsefulla dokumenten i amerikansk tankehistoria medan han var fånge i en fängelsecell.


Uppenbarligen var några lokala präster inte överens om hans kortsiktiga taktik. Enligt prästernas offentliga uttalanden kallade de demonstrationen för en oklok och tidig aktion under ledning av Martin Luther King. Prästerna uppträdde mot hans civila olydnad trots den fredliga handlingen. Faktum är att han skrev en uppsats i marginalen på tidningssidan, och Kings assistent hade möjlighet att bära den från fängelset. King fördömde passiviteten inför orättvisan och hade orubblig tilltro till USA:s demokratiska framtid. Vi är i ett ömsesidigt beroende som är sammanvävt med ett enda öde. Enligt King är konstruktiva och icke-våldsamma spänningar nödvändiga för tillväxt.


Men en direkt och omedelbar åtgärd verkade inte läglig för människor som inte har lidit av sjukdomen segregation. King erkände att han brutit mot tingsrättens förbud, men han hänvisade till skillnaden mellan rättvisa och orättvisa lagar, enligt definitionen av St. Enligt King, en person som bryter mot lagens orättvisa för att väcka samhällets samvete förtjänar högsta respekt Snow, King trodde på frihetens seger i USA, "Jag är inte rädd för resultatet av vår kamp. Vi kommer att uppnå målet eftersom målet för Amerika är frihet. Vårt lands heliga arv och Guds eviga vilja är förkroppsligade i våra krav.


Martin Luther King och Malcolm X är hjältarna i kampen för medborgerliga rättigheter för afroamerikaner. Även om Malcolm X stödde en radikal och separatistisk kamp, ​​trodde Martin Luther King på en fredlig lösning av problemen genom reformer. Malcolm var övertygad om att afroamerikaner kan uppnå erkännande av rättigheter och friheter och ta en rättmätig plats i samhället endast genom revolution. Tvärtom, Martin Luther King ansåg sig vara en integrerad del av den europeiska civilisationen och trodde på amerikanska demokratiska värderingar, och uppmanade till att reformen av den amerikanska regeringen infördes. King, King var en anhängare av förändringarnas evolutionära karaktär.


Ett annat exempel är William Dubois tro som en av grundarna och aktiva medlemmarna av rörelsen för afroamerikanernas rättigheter. William ansåg att afroamerikaner borde anpassa sig till den amerikanska livsstilen naturligt, medan Martin Luther King fann det nödvändigt att kämpa för sina rättigheter. King gjorde ett enormt bidrag till demokratiseringen av det amerikanska samhället. Martin Luther King har lagt den moraliska, politiska och organisatoriska grunden för medborgarrättsrörelsen under 1900-talet, och han bidrog till att skapa människors nytänkande. Relevansen av Kings arbete kan inte nog understrykas, eftersom han lade den intellektuella grunden för en framgångsrik lösning av rasism.


Dessutom etablerade han moraliska principer, stödde ickevåldsmotstånd och förstörde barriärerna mellan amerikaner oavsett ras, trosuppfattning och hudfärg. King var ett exempel för miljontals amerikaner som en kämpe mot verkligheten av rasdiskriminering. Martin Luther King bildade en politisk verklighet som uttrycktes i Civil Rights Act i Martin Luther King har identifierat kärnan i de amerikanska demokratiska drömmarna och fört det andliga ljuset av kampen mot rasism. King är som politiker en unik figur. Enligt den traditionella standarden för amerikansk politisk åsikt var han en ledare som trodde på kristen kärlek. Martin Luther King var en högutbildad man. King ansåg att rassegregering var det mest akuta moraliska och sociala problemet i Amerika.


King organiserade sit-ins och bröt mot de diskriminerande lagarna.

No comments:

Post a Comment